De Workship


Op Broedplaats de Ceuvel is de Workship: een overdekt podium dat toegankelijk is voor iedereen. In een oude woonark die omgebouwd is tot een minitheater en studio komen dromen en uitzonderlijke plannen over het voetlicht. De droom van ons podium is een kruisbestuiving te zijn tussen de internationale ervaring van Theatre Embassy en Cleantech Playground De Ceuvel in de Buiksloterham. We bieden programma’s aan op het gebied van cultuur, ontwikkeling, duurzaamheid en innovatie. Het is een inspirerende plek voor voorstellingen, workshops, trainingen en uitwisselingen.

In de afgelopen 2 jaar hebben we avonden gerealiseerd op het gebied van muziek met jonge talenten, toneel met ervaren acteurs, film met het Eye Instituut, lezingen met bekende en wereld beroemde Noordelingen,  tentoonstellingen om beeldende kunst te beleven en feestjes om het leven te vieren.

De studio kan op aanvraag zelf worden geprogrammeerd of gehuurd en is aanpasbaar op de invulling van de activiteit die plaatsvindt.

Onze culturele programmering van 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Noord Cultuur.

workship interior


Programma

 

Zie de agenda pagina voor het actuele programma. Hieronder lichten we enkele van de Workship programma's toe.

Inspiring Evening

Inspiring Evenings zijn maandelijkse avonden waarop het podium gegeven wordt aan bijzondere idealisten, wereldverbeteraars, denkers en doeners. Dit vind plaats elke derde vrijdag van de maand. Amsterdam Noord is dynamisch in beweging. Elke dag poppen er links en rechts nieuwe initiatieven, wijken of bedrijven uit de grond die naar dit stadsdeel zijn gekomen. De veranderingen zijn nu goed zichtbaar en voelbaar.

Hoe gaan oud bewoners reageren, welke plek nemen de niet westerse culturen in bij deze transformatie of meten we succes op basis van de hipsters? Komt er een brug? of misschien twee? Wanneer komt de BSH uit de grond? Hoe gaan we met Kunst en Cultuur om wat op tijdelijke plekken huist? Is Gentrification wel eerlijk? 

Ceuvel Kids

Periodiek zijn er creatieve en enerverende activiteiten voor kinderen. Het is voor de leeftijd 6 tot 12 jaar. Onder begeleiding van beeldend kunstenaars, dansers en  jonge DJ’s zijn er  op zondag lessen tussen 12 en 16 uur.

Tot 18 juni  zijn er DJ lessen van Wendel Kilano en is er Beeldend Atelier
Kosten € 5,- per les. Aanmelden kun je via ons mailadres (onderaan).

Ceuvel Unplugged

De Workship presenteert samen met Café de Ceuvel maandelijkse podiumavonden voor aanstormend muzikaal talent met semi-akoestische sessies. Door de diversiteit in het programma heeft de avond een verassende sfeer. Muzikanten die nog maar net een eerste singeltje uit hebben gebracht en in de startblokken van een muzikale carrière staan worden door De Ceuvel Unplugged opgemerkt en in de spotlights gezet.

Volg Unplugged op Facebook 

Wereldmuziek op de Ceuvel

Met ons programma Wereldmuziek op de Ceuvel brengen we een keer in de twee maanden een muzikant of muziekgroep naar de Ceuvel. Dit doen we in samenwerking met Henk Schepers die jaren lang de manager van het Metropoolorkest is geweest. Henk en Berith zijn liefhebbers van Niet-Westerse muziek en in Amsterdam wereldstad zijn veel prachtige musici uit alles windstreken aanwezig. Door wereldmuziek te programmeren  willen we bewustzijn creëren dat wat we in onze lokale omgeving doen verbonden is met de rest van de aardbol. Een aardbol die prachtig is in al zijn uitingsvormen en gekoesterd kan worden door middel van samen te werken aan een toekomst voor iedereen.

Ben jij een muzikant of muziekgroep die een mooi repertoire heeft? neem dan contact met ons op.

-LOOG

Vanuit een nostalgische behoefte en passie voor ons theatervak is Caroline van Leerdam begonnen met een open podium voor theatertekst en acteurs.
–LOOG: Rauwe, sobere voordrachten van monologen en dialogen waarbij het acteren weer terug wordt gebracht naar de essentie: de acteur en het publiek.

Drie repetities met professionele spelbegeleiding monden uit in een avond “Theater tussen de Schuifdeuren”: Intiem, laagdrempelig en van hoge kwaliteit als het gaat om de ambacht van tekstvoordracht.

Wil je mee repeteren geef je dan op via onze e-mail.

Wereld films (samen met het EYE )

In samenwerking met het EYE film-instituut hernemen we arthouse klassiekers die zij in de afgelopen jaren hebben getoond in de grote zalen. Met de films willen we de wereld naar de wijk brengen. De mooiste en meest recente Arthouse films van de afgelopen jaren zijn geselecteerd en zeer de moeite waard om te komen zien.
In het voorjaar en najaar zijn er filmreeksen van ongeveer 8 weken. Voorafgaand aan de film geeft een bekende filmkenner een korte introductie over de film, het land of het thema.   

 

Tentoonstellingsruimte

In de Workship vinden op  gezette momenten exposities plaats. Hou de agenda in de gaten. Afgelopen jaar deden we mee met de Open Atelier Route Noord en exposeerde jonge kunstenaars. Wil je een Vernissage of expositie organiseren neem dan contact met ons op.

Kundalini Yoga

Elke vrijdag geef Marike de Lange Kundalini Yoga in onze studio. Zij heeft haar eigen yogaschool. Kundalini Yoga is de ‘Yoga van het bewustzijn’. In een les van anderhalf uur maak je gebruik van je lichaam, adem en stem om te kunnen ontspannen en om jezelf sterker te maken. Uitgebalanceerde technieken stellen je in staat om zeer snel verandering te brengen op fysiek en mentaal niveau. Kundalini Yoga opent, ruimt op en verruimt je bewustzijn zodat je beter de uitdagingen van het dagelijks leven aan kunt gaan.

www.kundaliniyogamsterdam.nl


Stagiaires

Het werken in de Workship op de Ceuvel is merendeels vrijwilligers werk. Daarom zijn we altijd opzoek naar specialisten of talenten die een periode of thema gericht willen werken aan onze programmering of communicatie. Dit kan zijn in de vorm van een leuke vrije stage of een inspirerende vrijwilligers positie. Het hele jaar door hebben wel behoefte aan gedreven mensen bij ons team op de Ark. Dit kan zowel in het Nederlands als in het Engels zijn.

Contact gegevens:

Workship, Podium op de Ceuvel
Boot 6c

Korte Papaverweg 6c
1032 KB, Amsterdam

info@workship.nu
www.workship.nu
www.facebook.com/WorkshipopdeCeuvel