Workshop Waterkefir met Steven de Peven


Workshop Waterkefir met Steven de Peven

// Kefir is een wonderlijk goedje. Ooit ontdekt in het gebied rondom de Zwarte Zee, wordt deze SCOBY (afkorting voor Symbiotic Culture Of Bacteria & Yeast) al vele eeuwen lang door mensen overgedragen van generatie op generatie. De enige manier om aan een Kefir SCOBY te komen is door deze van iemand te krijgen of te kopen, alle pogingen van wetenschappers om de individuele bacteriën en organismen te isoleren en zo een artificiële SCOBY te maken zijn tot nog toe mislukt. 
 
// Als je deze wittige bacterie korrels loslaat in water met (fruit)suikers gaan de organismen aan de slag. Het resultaat na een paar dagen is een fruitachtige champagne frisdrank bomvol gezonde probiotica!
 
// Naast kunstenaar & DJ is levensgenieter Steven de Peven ook al jaren op zoek naar het perfecte kefir recept. Zijn bruisende bestaan zet hij thuis door met potten en flessen vol borrelende kefirs. Steven gaat ons deze middag laten proeven van verschillende recepten en vertelt over de geschiedenis en de gezondheidsvoordelen van kefir. Aan het eind van de dag gaan we naar huis gewapend met Kefirkorrels, de kennis om ze in leven te houden, en goeie recepten om de kefir zo heerlijk mogelijk te maken.
 
Kaartjes bestellen via deze link https://www.ticketkantoor.nl/shop/waterkefir
 
 

30 March

30,-

Metabolic Lab

starts: 14:00

ends: 17:00