Educatie


Naast een uitgebreid publieksprogramma en rondleidingen, bieden we ook educatieve programma's voor scholen, universiteiten en professionals aan. Hieronder vindt je een overzicht van ons aanbod. Voor boekingen, meer informatie of andere vragen, stuur ons een mail op boekingen@deceuvel.nl

 

De Voedselkringloop en de Circulaire Stad

Doelgroep: Groep 8

Aantal: maximaal 30

Docenten: minimaal 2 docenten

Duur: 1.5 tot 2 uur

Thematiek: Circulair, voedsel, stadslandbouw

Prijs: € 225,- per groep
NB. Voor scholen uit Amsterdam wordt een groot gedeelte van deze kosten vergoed door de gemeente. Kijk op de site van het NME voor meer informatie.
https://www.nmegids.nl/amsterdam/

Op duurzame broedplaats De Ceuvel wordt geprobeerd zoveel mogelijk kringlopen te sluiten. Dit gebeurd met spannende nieuwe technieken maar ook door middel van kunst en cultuur. In twee uur tijd gaan we aan de slag met verschillende experimenten en een speurtocht over het gehele terrein. Dit doen we door de leerlingen op te splitsen in twee groepen. Aan het einde presenteren de groepjes hun bevindingen aan elkaar. Dit programma kan een vervolg zijn op, en verdieping van het werk op de schooltuinen.

 

 

 

Zeemonsters

Doelgroep: bovenbouw basisschool

Aantal: maximaal 25

Docenten: minimaal 2 docenten

Duur: 2 tot 2.5 uur

Thematiek: afval, recyclen, upcyclen, water, kunst

Prijs: € 300,- per groep 

Steeds meer mensen in Amsterdam en omstreken zijn begonnen met het recyclen van plastic. Toch zwerft er nog veel plastic afval rondom De Ceuvel.

Wij nodigen jou uit om samen een sculptuur te bouwen. Niet zomaar een sculptuur maar een plastic zeemonster! Het Amsterdamse kunstenaars duo PUK&LAU heeft een ontwerp gemaakt wat we gezamenlijk gaan uitvoeren. 

 

 

 

Kinderfeestje in het Café

Leeftijd: 4-10

Aantal: minimaal 6 - maximaal 15

Duur: 2 uur

Prijs: € 14,50 euro per kind

Het Café de Ceuvel Kinderfeestje bestaat uit een speurtocht over het terrein en koekjes bakken in het cafe. We beginnen het partijtje met een glas limo en een introductie van de speurtocht. De groep gaat onder begeleiding het terrein van De Ceuvel over, speurend naar geheime ingrediënten om de koekjes te kunnen bakken. Tijdens de speurtocht verzamelen de kinderen niet alleen de ingrediënten maar leren ze ook nog op een speelse manier over duurzaamheid.

 

 

Café de Ceuvel Masterclass: Horeca voor de Toekomst

Doelgroep: Studenten & professionals

Aantal:  afhankelijk van zaal

Duur: 1,5 uur

Prijs: € 350,- exc. zaalkosten.  Mogelijk uit te breiden met proeverij (0,5 uur langer; we rekenen extra kosten pp.)
De Masterclass kan ook op een externe locatie gegeven worden.

Het wereldvoedselsysteem is één van de grootste drivers van klimaatverandering. Om te waarborgen dat de wereld leefbaar blijft terwijl er genoeg voedsel wordt geproduceerd om een groeiende wereldbevolking te kunnen voeden, zullen er grote veranderingen moeten worden doorgevoerd in de manier waarop wij onze wereld inrichten, hoe we aan ons voedsel komen, en hoe we dat aanbieden aan onze gasten.

Café de Ceuvel speelt in voortrekkersrol in het veranderende Nederlandse 'voedsellandschap'. Deze Masterclass wordt gegeven door een van de oprichters van Café de Ceuvel. De Masterclass begint met een theoretisch onderdeel waarbij middels systeemdenken wordt uitgezoomd en het hele voedselsysteem onder de loep wordt gelegd. Daarna wordt ingezoomd op de casus van Café de Ceuvel. Afhankelijk van de wensen kan het zwaartepunt verlegd worden. Eventueel kan de Masterclass uitgebreid worden met een proeverij. Ook kan de Masterclass op locatie plaats vinden. 

 

 

 

Metabolic Masterclass: Voor een Duurzame & Circulaire Economie

Doelgroep: Professionals

Aantal:  Maximaal 15

Duur: Varieert

Prijs:  Vanaf € 1700,-, exc. zaalkosten.  Prijzen variëren per Masterclass

Het consultancy bedrijf Metabolic speelde een cruciale rol bij de ontwikkeling van duurzame broedplaats De Ceuvel. Hoewel zij inmiddels de Ceuvel ontgroeid is en nu elders hun hoofdkantoor heeft, is Metabolic nog steeds betrokken bij het reilen en zeilen van de broedplaats die ze hebben helpen op te zetten en werken en vergaderen ze nog dagelijks in het Metabolic Lab op de Ceuvel.

Metabolic adviseert overheden en bedrijven bij de transitie naar de circulaire economie en het ontwikkelen van circulaire businessmodellen. Graag delen ze hun kennis middels een 5-tal verschillende Masterclasses: Systems Thinking, Circulaire Bouw, Food Systems, Communications & Toegepaste Circulaire Economie. De Masterclasses zijn aan te passen aan uw organisatie en wensen. 
Voor meer informatie of boekingen, kijk op de website van Metabolic zelf.  
www.metabolic.nl