Educatie


Sorry, this entry is only available in Dutch.

Naast een uitgebreid publieksprogramma en rondleidingen, bieden we ook educatieve programma’s voor scholen, universiteiten en professionals aan. Hieronder vindt je een overzicht van ons aanbod. Voor boekingen, meer informatie of andere vragen, stuur ons een mail op boekingen@deceuvel.nl

 

De Voedselkringloop en de Circulaire Stad

Doelgroep: Groep 8

Aantal: maximaal 30

Docenten: minimaal 2 docenten

Duur: 1.5 tot 2 uur

Thematiek: Circulair, voedsel, stadslandbouw

Prijs: € 225,- per groep
NB. Voor scholen uit Amsterdam wordt een groot gedeelte van deze kosten vergoed door de gemeente. Kijk op de site van het NME voor meer informatie.
https://www.nmegids.nl/amsterdam/

Op De Ceuvel proberen wij zoveel mogelijk kringlopen te sluiten. Met de kinderen gaan we kijken naar de voedselkringloop (productie, consumptie en afval), aan de hand van ons aquaponics systeem. Het aquaponics systeem bestaat uit een groente kas en een aquarium. Het water van de vissen, stroomt naar de planten die dit reinigen en hier voeding uit halen waarna het vervolgens weer schone water teruggaat naar de vissen. Tijdens de workshop testen we het water van de vissen en bedenken we hoe we dit systeem ook in de directe omgeving kunnen plaatsen. 

Aangezien er op De Ceuvel natuurlijk nog veel meer te zien is, splitsen we de groep op in tweeën. Terwijl de ene groep bezig is in de groentekas, gaat de andere groep aan de slag met een speurtocht over het terrein. Halverwege draaien we dit om. Aan het einde presenteren we onze bevindingen aan elkaar. 

 

 

 

Basisscholen Algemeen

Doelgroep: basisschool

Aantal: maximaal 30

Docenten: minimaal 2 docenten

Duur: 2 tot 2.5 uur

Thematiek: afval, recyclen, circulair, voedsel, 

Prijs: € 300,- per groep 

Afhankelijk van het niveau van de groep kunnen wij onze standaard les aanpassen. 

De standaard les bestaat uit een speurtocht en een les in ons circulaire aquaponics systeem. Het aquaponics systeem bestaat uit een groente kas en een aquarium. Het water van de vissen, stroomt naar de planten die dit reinigen en hier voeding uit halen waarna het vervolgens weer schone water teruggaat naar de vissen.

 

 

 

Kinderfeestje in het Café

Leeftijd: 5-10

Aantal: minimaal 6 – maximaal 12

Duur: 2 uur

Prijs: € 15,00 euro per kind

Het Café de Ceuvel Kinderfeestje bestaat uit een speurtocht over het terrein en koekjes bakken in het cafe. We beginnen het partijtje met een glas limo en een introductie van de speurtocht. De groep gaat onder begeleiding het terrein van De Ceuvel over, speurend naar geheime ingrediënten om de koekjes te kunnen bakken. Tijdens de speurtocht verzamelen de kinderen niet alleen de ingrediënten maar leren ze ook nog op een speelse manier over duurzaamheid.

 

 

Café de Ceuvel Masterclass: Horeca voor de Toekomst

Doelgroep: Studenten & professionals

Aantal:  afhankelijk van zaal

Duur: 1,5 uur

Prijs: € 350,- exc. zaalkosten.  Mogelijk uit te breiden met proeverij (0,5 uur langer; we rekenen extra kosten pp.)
De Masterclass kan ook op een externe locatie gegeven worden.

Het wereldvoedselsysteem is één van de grootste drivers van klimaatverandering. Om te waarborgen dat de wereld leefbaar blijft terwijl er genoeg voedsel wordt geproduceerd om een groeiende wereldbevolking te kunnen voeden, zullen er grote veranderingen moeten worden doorgevoerd in de manier waarop wij onze wereld inrichten, hoe we aan ons voedsel komen, en hoe we dat aanbieden aan onze gasten.

Café de Ceuvel speelt in voortrekkersrol in het veranderende Nederlandse ‘voedsellandschap’. Deze Masterclass wordt gegeven door een van de oprichters van Café de Ceuvel. De Masterclass begint met een theoretisch onderdeel waarbij middels systeemdenken wordt uitgezoomd en het hele voedselsysteem onder de loep wordt gelegd. Daarna wordt ingezoomd op de casus van Café de Ceuvel. Afhankelijk van de wensen kan het zwaartepunt verlegd worden. Eventueel kan de Masterclass uitgebreid worden met een proeverij. Ook kan de Masterclass op locatie plaats vinden. 

 

 

 

Metabolic Masterclass: Voor een Duurzame & Circulaire Economie

Doelgroep: Professionals

Aantal:  Maximaal 15

Duur: Varieert

Prijs:  Vanaf € 1700,-, exc. zaalkosten.  Prijzen variëren per Masterclass

Het consultancy bedrijf Metabolic speelde een cruciale rol bij de ontwikkeling van duurzame broedplaats De Ceuvel. Hoewel zij inmiddels de Ceuvel ontgroeid is en nu elders hun hoofdkantoor heeft, is Metabolic nog steeds betrokken bij het reilen en zeilen van de broedplaats die ze hebben helpen op te zetten en werken en vergaderen ze nog dagelijks in het Metabolic Lab op de Ceuvel.

Metabolic adviseert overheden en bedrijven bij de transitie naar de circulaire economie en het ontwikkelen van circulaire businessmodellen. Graag delen ze hun kennis middels een 5-tal verschillende Masterclasses: Systems Thinking, Circulaire Bouw, Food Systems, Communications & Toegepaste Circulaire Economie. De Masterclasses zijn aan te passen aan uw organisatie en wensen. 
Voor meer informatie of boekingen, kijk op de website van Metabolic zelf.  
www.metabolic.nl