De Liefde voor Fermentatie – Zuurkool Workshop


De Liefde voor Fermentatie – Zuurkool Workshop

Geen verspilling maar inmaken!

****ATTENTION: This workshop has been re-scheduled from Sunday 15/1 to Sunday 19/2 due to a broken wrist & illness**** 
 
Overal om ons heen bestaat de wondere wereld van fermentatie. Bacteriën  zijn overal zonder dat we ze zien en de wereld and wijzelf zouden niets zijn zonder hun werkzaamheden op cellulair niveau. De Kunst van Fermentatie is grenzeloos, een proces dat altijd heeft bestaan en dat door de geschiedenis heen door talloze volkeren en culturen is toegepast. Ooit was het een manier voor overleving en preservering, maar ook tegenwoordig zijn fermentatie technieken van groot belang voor de toekomst. Niet alleen is het een goede manier om onszelf gezond te houden, fermentatie zal een significante strategie worden in het tegengaan van voedselverspilling door onze ‘leftovers’ te gebruiken en dus te streven naar een meer circulaire manier van nadenken over voedsel consumptie en productie.
 
De workshop wordt gegeven door Kathe Kaczmarzyk van Levain Berlin uit Berlijn en bestaat uit een hands-on fermentatie workshops waar we schoonheid van zuurkool zullen ontdekken. De groentes komen uit de keuken van Café de Ceuvel en iedereen gaat naar huis met kennis over zuurkool, fermentatie en natuurlijk zijn of haar eigengemaakte pot zuurkool.
 
Koop een kaartje via:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/fermentatie

19 February 2017

15,- + 1,- ticketservice

Metabolic Lab

starts: 13:00

ends: 15:00