Greendoc: The Real Dirt On Farmer John


Greendoc: The Real Dirt On Farmer John

The Real Dirt on Farmer John is het bewogen levensverhaal van een excentrieke boer in het midwesten van de VS. Aan de hand van interviews en oude familiefilmpjes schetst regisseur Taggart Siegel een portret van een man die zijn kunstenaarschap en liefde voor het land weet te verenigen met de erfenis van zijn familie.

Als zijn vader in de jaren zestig overlijdt, neemt de jonge John Peterson het familiebedrijf over. Hij tovert de traditionele boerderij om tot een toevluchtsoord voor hippies en kunstenaars, maar stort daarmee het bedrijf bijna in een faillissement. Noodgedwongen verkoopt hij bijna al het land, waar zijn vader z’n hele leven hard voor heeft gewerkt. Door zijn extravagante persoonlijkheid is hij het middelpunt van roddel en achterklap in de boerengemeenschap en zijn carrière als boer lijkt teneinde. Het tij keert als hij een nieuwe start maakt als biologisch landbouwer en een aantal families uit Chicago aandeelhouder van zijn bedrijf wordt.

The Real Dirt On Farmer John is een inspirerende film over duurzame en biologische landbouw. In 2005 kwam deze film uit en werd oa. vertoond op IDFA en won vele prijzen over de hele wereld. Wij vertonen deze film op dinsdagavond na Buurderij de Ceuvel. Bestel voor zondagavond je producten en haal ze op dinsdagavond op bij de Boeren van de Ceuvel.  Kom je eten van te voren? Reserveer via de website en kom minimaal een uur voor aanvang van de film!

29 January 2019

Gratis

Metabolic Lab

starts: 19:30

ends: 21:30