CANCELED: Het Fermentatie Festijn


CANCELED: Het Fermentatie Festijn

Wegens succes herhaald!

Je voedsel laten rotten op een manier die het lekkerder en gezonder maakt, dat is eigenlijk wat fermentatie is. Door de juiste bacteriën toe te voegen aan ingelegd eten en het geheel op die manier gecontroleerd te laten rotten, blijft het langer bewaard. En als je het goed doet, wordt het ook nog eens heel erg lekker en gezond! Op deze manier gaan we ook voedselverspilling tegen.

Hoewel het vroeger nog heel normaal was om eten op deze manier te preserveren, zijn we in de loop der jaren vergeten hoe dit werkte. Daarom organiseren we bij de Ceuvel een serie fermentatie workshops. Na twee zeer succesvolle edities doen we de workshop nog een keer. But this time, it’s spicy!

De workshop bestaat uit 2 dagen:

– Op zondag 17 juni krijgen we een basisuitleg over fermentatie van Silvia van der Wal (De Bakbrommer) om vervolgens onze eigen kimchi te maken. Na een lunch van door Silvia al eerder gefermenteerde heerlijkheden gaan we nog meer groentes inleggen. Iedereen gaat naar huis met twee weckpotten.

– Op zondag 24 juni komen we weer bij elkaar. Na een week lekker rotten zijn onze groentjes fijn gefermenteerd. We doen onze potjes open, en gaan onder leiding van Silvia vergelijken: wat hebben de verschillende groentes en kruiden gedaan na een week door bacteriën bewerkt te zijn? Op welke plek in huis heeft iedereen zijn potten bewaard? Wat heeft dat gedaan met de smaken, en hoe zijn die gaan combineren? Daarna gaan we lekker lunchen van onze eigen en elkaars maaksels.

– Na de lunch van 24 juni gaan de potten van tafel, en vindt er een lezing over fermentatie plaats gegeven door een nog te bepalen expert. Vorige keer in januari hadden we een gast die een lezing gaf over kombucha. Deze keer gaat het nog iets pittiger zijn: wij gaan leren hoe je hete pepers kan fermenteren!

Deze lezing zal ook los van de workshop te bezoeken zijn.
FB evenement: 
https://www.facebook.com/events/2102458926689285/

Deelname aan de tweedaagse cursus is € 70,-
Dit is inclusief: BTW + Ingrediënten voor 2 potten groenten + 2 glazen potten + Lunch (2x) + koffie & thee + 6 uur aan kennisoverdracht, plezier en verwondering!

17 June 2018

70,-

Metabolic Lab

starts: 11.00

ends: 14.00