Het Fermentatie Festijn: Workshop Cultured Dairy & Butter Ferments


Het Fermentatie Festijn: Workshop Cultured Dairy & Butter Ferments

Als onderdeel van de serie Het Fermentatie Festijn organiseren wij op 11 november een workshop Cultured Butter & Zuivel Fermentatie, gegeven door Kathe Kaczmarzyk. Deze internationale Fermentista geeft al geregeld workshops in Berlijn, London & Dublin, en is net terug in Europa na een workshop week in Mexico bij Sandor Katz, de Godfather van de hedendaagse fermentatie wereld.

Over de workshop
Iedere samenleving heeft een fermentatie cultuur ontwikkeld. Voordat de koelkast was uitgevonden, bewerkten mensen hun voedsel op verschillende manieren om ze te kunnen behouden. De toepassing van gefermenteerde levensmiddelen in het dagelijks leven is eindeloos uitgebreid en gevarieerd. Tijdens de workshop Cultured Butter & Zuivel fermentatie duiken we in de wereld van vet- en zuivelproducten!

Gedurende de Workshop

  • De workshop begint met een behandeling van algemene fermentatie (geschiedenis en gezondheid), met de focus op de verschillende tradities binnen de vet- en zuivelproducten fermentatie. Andere onderwerpen die behandeld zullen worden zijn verzadigde en onverzadigde vetten, maar ook de gezondheidsvoordelen van deze vetten. Wat zijn goede vetten en wat zijn slechte vetten?
  • We proeven van de verschillende yoghurtculturen (Europees, Turks en Viili), melk kefir, cultured cream, karnemelk, en cultured butter.
  • Na de behandeling van deze onderwerpen gaan we samen zelf boter maken middels fermentatie. Alle potten en ingrediënten zijn bij de workshop inbegrepen.
  • Tussendoor is er zuurdesembrood en boter om te snacken, met daarbij de doorlopende proeverijen van alle gefermenteerde producten die we bespreken. Ook deze hapjes zijn inbegrepen.
  • Je gaat naar huis met een grotere kennis van vet- en zuivel fermentatie, fermentatie in het algemeen, en je eigen pot van vers gemaakte cultured butter.

Deze workshop is in het Engels.

Kathe geeft de dag hierna (12 november) ook een lezing Fermentatie Culturen Wereldwijd. Voor meer info, zie: Lezing Kathe 

Kaartjes zijn te verkrijgen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/fermentaties

11 November 2017

€ 45,- inc. materials

Metabolic Lab

starts: 13:00

ends: 17:00