Van vervuilde scheepswerf naar duurzame broedplaats


Boek een tour om meer te leren over De Ceuvel!

Op de Ceuvel organiseren we privé tours voor geïnteresseerde individuen, scholen, bedrijven of andere groepen. Of je nu een architect, ingenieur, student of scholier bent, of gewoon iemand met een algemene interesse: er loopt iemand rond op de Ceuvel die ons verhaal kan vertellen op een manier die voor jou interessant is.

 

 

Stadsplanning & architectuur

Het terrein

Duurzaamheid

De Ceuvel is een voorbeeld van een experimentele, circulaire zelfbouw en ruimtelijke planning door architectenbureau space&matter. Tijdens de tour wordt het verhaal en de verschillende aspecten van De Ceuvel uitgelegd door mensen die dagelijks op het terrein aanwezig zijn.

De verontreinigde grond van de voormalige scheepswerf wordt langzaam schoongemaakt door speciale planten die vervuilende elementen uit de grond halen, ontwikkeld door DELVA Landscape Architects. De in het terrein geïntegreerde cleantech systemen - ontworpen door Metabolic - zorgen voor groene stroom en verwarming, circulair water- en afvalwatermanagement, nutriëntenherwinning en kleinschalige voedselproductie. De Ceuvel staat model voor zelfvoorzienende broedplaatsen en zet nieuwe standaarden voor duurzame stedelijke ontwikkeling.

foto ceuvel

 

Boekingen

Scholen, stichtingen, verenigingen & andere non-profitorganisaties

Bedrijven & commerciële partijen

Groepen tot 20 personen: €150 excl. btw

Voor aanvragen in het weekend rekenen wij als nog de commerciële prijs

Groepen tot 20 personen: €250 excl. btw
Voor meer informatie of boekingen, neem contact op met 
tours@deceuvel.nl

  • Tours duren tussen de 45 minuten en een uur
  • Je kan de tour boeken op ieder gewenste datum en tijd en wij doen ons best een geschikte tourguide voor je te vinden.
  • Wil je aansluitend op je tour lunchen, dineren of borrelen bij het Café? Neem daarover direct contact op met het café. Mailboekingen@deceuvel.nl voor meer details.