Workshops & Lezingen


Workshops & Lezingen

Op De Ceuvel organiseren we naast een publiek programma ook prive workshops en lezingen voor geïnteresseerde individuen, scholen, bedrijven of andere groepen. Ons huidige aanbod bestaat uit vier verschillende onderwerpen zowel inspirerend voor de natuur als cultuur liefhebber en de doener als de denker. Drie van de vier workshops zijn ook te volgen als lezing. 

Ons huidige aanbod:
1. Aquaponic Greenhouse – Workshop & Lezing
2. Eating Bugzzz Workshop & Lezing
3. DIY Plantenterrarium – Workshop
4. Regie op je Energie – Workshop & Lezing


aquaponic greenhouse – only in English

The aquaponics greenhouse is the key to recycling nutrients at De Ceuvel. The greenhouse produces vegetables and herbs for Cafe de Ceuvel using a closed-loop aquaponics system, combining fish and vegetable production. The fish excretes are broken down into nutrients for the plants, and the plants provide a natural filter for the water the fish live in. Aquaponics is thus based on the natural symbiosis between plant and water life.

Workshop

Lecture

This workshop will combine the introduction to the aquaponics ecosystem with a practical approach. Besides understanding how it works and having a better insight into plant management and urban farming, the participants will also create their own small growing system, the size of a small jar, with a plant that they can take home.

Duur 120 minuten
Prijs €650 excl. btw
Cacpaciteit Groepen tot 20 personen

An introduction that will offer a strong basic knowledge of what is an aquaponics ecosystem and a general explanation of how it works. The different methods, possibilities, and challenges.Duur 60 minuten
Prijs €450,- excl. btw
Capaciteit Groepen tot 35 personen 
Eating Bugzzz

In maar liefst 98 landen staan insecten gewoon op het menu. Tachtig procent van de Wereldbevolking eet regelmatig een portie insecten. In de tropen worden insecten al op grote schaal gegeten, vooral als seizoensproduct. Maar ook in andere landen genieten ze van insecten. In Colombia bijvoorbeeld, verkopen ze in de bioscoop geen popcorn, maar geroosterde parasolmieren en Japanners smullen van rijst met gekookte wespen.

Workshop

Lezing

Verschillende onderwerpen uit de entomologie, oftewel ‘insecuisine’, worden aangekaart terwijl jij aan de slag gaat met jouw eigen BUGZZ recepten. Van geschiedenis, tot duurzaamheid, tot het bereiden van insecten vanuit huis. Samen proeven we de gerechten en leren we over de wonderlijke wereld van insecten.

Duur 120 minuten
Groep tot 10 personen €675 excl. btw
Groep 10 tot 20 personen €35,- p.p. extra

Bij de lezing gaan we in op de theorie achter de ‘insecuisine’. Waar smaken insecten naar? Waarom zijn insecten duurzamer dan conventioneel vlees? En niet onbelangrijk, waar kan ik insecten kopen?Duur 60 minuten
Prijs €400,- excl. btw
Capaciteit Groepen tot 30 personen
DIY PLANTENTERRARIUM

Studio Wüst is een Amsterdams creatief bureau dat zich laat inspireren door de liefde voor de natuur. Het is ontstaan uit het onbeantwoorde verlangen om tijd door te brengen in bossen, bergen, jungles en graslanden. Studio Wust brengt de schoonheid van de natuur naar jou.

Workshop

Over Studio Wüst

Een jungle of een berglandschap in huis? Maak je eigen gesloten terrarium met terrariumspecialist Malou van Studio Wüst. Hoe werkt fotosynthese en de waterkringloop, hoe bouw je een goede bodem op en hoe ga je er mee om? Alle essentials voor een mooi en gezond tropisch klimaat in glas. Malou vertelt het je terwijl jij ondertussen je eigen terrarium opbouwt en beplant.

Duur 120 minuten
Groep tot 10 personen €675 excl. btw
Groep 10 tot 20 personen €35,- p.p. extra

Oprichter Malou Wüstefeld: “Ik ben altijd gefascineerd geweest door de veelzijdigheid van de natuur en de eindeloze, unieke ecosystemen die in de wereld bestaan. Door het creëren van landschappen wil ik de mensen bewust maken van onze verantwoordelijkheid om deze prachtige aarde te behouden en tegelijkertijd de liefde voor de natuur in al haar vormen te bevorderen”.
Regie op je Energie

Apps, websites, e-mail, sociale media, reclames. Van alle kanten wordt onze aandacht gevangen en vastgehouden. We meten ons aan perfecte plaatjes en het succes dat anderen tentoonspreiden. In de jacht naar het geluk staan we steeds minder stil bij wat we werkelijk nodig hebben en putten we onszelf uit. Geen wonder dat stressgerelateerde klachten als depressie en burn-out om zich heen grijpen.

Gelukkig kan het ook anders. In de workshop Regie op je Energie leer je jezelf op een nieuwe manier kennen. Vitamine Z creëert een veilige maar uitdagende omgeving om vanuit je eigen ervaring weerbaarheid op te bouwen – weerbaarheid tegen de perfecte plaatjes en de stress van altijd aan staan. Neem regie op je energie en kom terug in verbinding met jezelf en anderen.

Workshop

Interactieve Lezing

In de workshop staan de volgende elementen centraal.

Faalkunde
Hoe ga je om met tekortschieten en de gevoelens die dat oplevert? Medicijn tegen perfectionisme.

Stresseducatie
Hoe werkt stress in lichaam en geest? Stress herkennen, adequaat handelen en herstellen.

Medemenselijkheid 
Ben ik de enige die hiermee worstelt? Je imperfectie omarmen en van daaruit leren verbinden met de even imperfecte ander.

Duur 150 minuten
Prijs €965 excl. btw
Capaciteit Groepen tot 15 personen

In de lezing staan de volgende elementen centraal.

Faalkunde
Hoe ga je om met tekortschieten en de gevoelens die dat oplevert? Medicijn tegen perfectionisme.

Stresseducatie
Hoe werkt stress in lichaam en geest? Stress herkennen, adequaat handelen en herstellen.

Medemenselijkheid
Ben ik de enige die hiermee worstelt? Je imperfectie omarmen en van daaruit leren verbinden met de even imperfecte ander.

Duur 60 minuten
Prijs  €500 excl. btw
Capaciteit Groepen tot 35 personen