Tour door Noord | Stadsdeel in Transitie


Tour door Noord | Stadsdeel in Transitie

250.00

Categorie:

Beschrijving

Naast een rondleiding over ons eigen terrein, vinden we het ook heel leuk om meer te vertellen over de directe omgeving van de Ceuvel. We nemen je mee door een wijk met vele gezichten, die momenteel een grote transitie doorgaat. De Ceuvel is een van de boegbeelden van deze transitie en vanaf onze scheepswerf zien wij overal om ons heen alles transformeren. Door de ogen van een Ceuvelaar vertellen we het verhaal van Noord zoals wij het beleven. Let op, de Ceuvel zelf is ook onderdeel van deze tour maar we gaan er niet zo diep op in als in de tour over de Ceuvel zelf!

ACHTERGROND

Lange tijd stonden ten noorden van het IJ vooral oud-Hollandse vissers- en boerendorpjes. Eind 19e eeuw begon de bouw van zware industrie en grote scheepswerven in wat nu Amsterdam-Noord heet. Begin 20ste eeuw volgden de eerste arbeiderswijken in de vorm van de Van Der Pekbuurt en de Vogelwijk, later volgden de tuindorpen. 100 jaar later ondergaat Noord een nieuwe transitie. Buiksloterham verandert van een industrieel bedrijventerrein in een stadswijk gericht op geriefelijk wonen en creatief werken. Amsterdam-Noord prijkt inmiddels bovenaan in internationale lijstjes ‘hipste wijken van de wereld’. De ambitie is om van dit oude industriegebied een circulaire en duurzame wijk te maken. Ondertussen rijst de nieuwbouw als paddenstoelen uit de grond en struikel je onderhand over de hippe koffiezaakjes en galerietjes.

PRIJZEN & INFO

Vanwege de corona maatregelen hebben we onze capaciteit en de daarbij horende prijzen verlaagd. Duur | 150 minuten Capaciteit | maximaal 10 personen per gids Prijs* | €250 excl. btw *Voor scholen & andere non-profit organisaties rekenen wij €200 excl. btw Voor aanvragen in het weekend rekenen we altijd de reguliere prijs.

ETEN & DRINKEN

De Ceuvel Tours worden georganiseerd door Vereniging de Ceuvel. Op ons terrein bevind zich ook het fantastische en duurzame cafe-restaurant Cafe de Ceuvel. Hun verhaal is ook onderdeel van de tour.  Mocht je vooraf of achteraf drankjes, lunch, diner of borrelhappjes bij hen willen nuttigen, laat hen dit dan van te voren weten door een directe reservering bij ze te maken.

RESERVEREN

Door te klikken op ‘Controleer beschikbaarheid’ zet je achter de schermen een automatische reeks aan gebeurtenissen in gang en wordt van onze gidsen gevraagd of ze op de door jouw gevraagde datum beschikbaar zijn voor een rondleiding. Als dit het geval is wordt een gids toegewezen aan je boeking. Na bevestiging van een van de gidsen stuurt het systeem je een betaalverzoek. Na betaling wordt de boeking definitief gemaakt. Wij bieden momenteel alleen rondleidingen aan groepen aan. Rondleidingen kunnen worden gegeven in het Nederlands of Engels.

Factuurgegevens

Extra informatie

Invoice and details

Please fill out the necessary details in the form. Your phone and email adress will be used to contact you for the purpose of organizing this tour. We like to know which country and city your organization is from in order to give a better tour. The billing adresses, VAT number and order reference can be filled in to receive a complete invoice

Reservations

After clicking ‘Check Availability’ below, an automatic chain of events starts. Our guides will be asked whether they are available on your requested date. If so, they will be assigned to your booking. After confirming by one of the guides, the system will send you a payment request. After payment, the booking will be made definitive.

VAT Exempt

Tours at de Ceuvel are exempt from VAT under Dutch law

Jouw bestelling

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal 0.00
Order Total 0.00
  • Selecteer je bank

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and so our tourguides can contact you in case of emergency.