News


April arthouse filmmaand op de Ceuvel!

Posted on

In de lente openen de deuren zich van het Workship, podium op de Ceuvel als arthouse filmboot. In de oude woonark die is omgebouwd tot mini-theater met groot scherm vertonen we in de maand april arthouse series van het EYE filmmuseum. Met de April Arthouse Filmmaand verbinden we de bruisende IJ oever met de duurzame broedplaats in de Buiksloterham.

Aansluitend op de bijzondere tentoonstelling die tot 7 mei te bezichtigen is in het EYE, vertonen we op 6 en 7 april in intieme sfeer een tweetal betoverende films van de invloedrijke filmmaker Béla Tarr.

The Turin Horse (2011) en Werckmeister harmóniák (2011) zijn op te vatten als commentaar op de kwetsbaarheid van de menselijke beschaving; onverwachte, bedrijgende ontwikkelingen blijken het dierlijke in de mens naar boven te brengen en doen de onderlinge solidariteit in een besloten gemeenschap snel teniet. Het zijn grootse, aardse films, waarin de mens in de uitzichtloosheid van zijn bestaan wordt geportretteerd. Toch is er soms een glimp van verlossing, als de drank vloeit, een orkestje speelt en de barbezoekers zich verliezen in een dronken dans.

En op 20 t/m 22 april speelt de unieke hoop – geloof – liefde – drieluik van Oostenrijks filmmaker Ulrich Seidl:

De PARADIES trilogie gaat over drie vrouwen uit dezelfde familie die apart hun vakantie doorbrengen: één als sekstoerist (LIEBE), een andere als katholieke missionaris (GLAUBE) en de derde op een dieetkamp voor tieners (HOFFNUNG). Drie films, drie vrouwen, drie verhalen over het verlangen naar het vinden van geluk vandaag de dag. Ulrich Seidl drijft telkens op zijn kenmerkende wijze de spot met de zwaktes en verleidingen van de mens. Uniek, genadeloos grappig en expliciet.

Data en tijden

Béla Tarr
6 april The Turin Horse (2011) (ENG sub) 21.00 – 23.30
7 april Werckmeister harmóniák (2011) (ENG sub) 21.00 – 23.30

Ulrich Seidl – Paradies trilogie
20 april Liebe (2012) (NL sub) 21.00 – 23.00
21 april Glaube (2012) (NL sub) 21.00 – 23.00
22 april Hoffnung (2013) (NL sub) 21.00 – 22.40

Entree: €5,-
De Paradies trilogie is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public

Locatie: Workship