Over Café de Ceuvel


Café de Ceuvel wil graag een verschil maken in de wereld, en dat begint op je bord. Het wereldvoedselsysteem is de grootste oorzaak van klimaatverandering en een scala aan andere sociale problemen. Wij zijn daarom op zoek naar wat écht goed eten en drinken is. Dat gaat verder dan een labeltje waar ‘biologisch’ op staat. We werken samen met een hele reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder bordje, biertje en drankje dat we op tafel zetten ervoor zorgt dat de wereld een beetje mooier wordt. Zo maken we bijvoorbeeld onze eigen frisdrank met de biologische siropen van Saru Soda, verbouwen we onze eigen groentes bij Mijn Stadstuin in Amsterdam-West en worden onze bitterballen gemaakt van paddestoelen die worden geteeld op de koffieresten van LaPlace.

Lees hier meer over de mensen waar we mee samen werken. 

DWB


Kringlopen Sluiten

Daarnaast zijn we op ons eigen terrein hard aan de slag om een hoop verschillende kringlopen te sluiten! Zo winnen we fosfaat terug uit urine, hebben we een kas op het dak waar we voedsel verbouwen en zijn we ‘s werelds eerste Biogasboot aan het bouwen, waarop we ons groenafval kunnen vergisten tot methaan, waar onze chefs dan weer op kunnen koken!

Lees hier meer over het sluiten van kringlopen op De Ceuvel 


Het Gebouw

Het gebouw is ontworpen door architect Wouter Valkenier. Hij heeft het hele gebouw gemaakt van ge-upcyclede materialen. Zo bestaat het Café uit 80-jaar-oude meerpalen uit de haven van Amsterdam en het oude reddingsbrigade paviljoen van Scheveningen. Studio Valkenier ontwierp onder andere ook Hannekes Boom, BRET en de Stadstimmertuin.


Het Team

 

Esmee

Esmee jiskoot

Mede-oprichter

Toon

Toon Maassen

Mede-oprichter

Joey

Joey Hodde

Mede-oprichter

Wouter

Wouter Valkenier

Architect & Mede-oprichter


Myrthe Jongenotter

Bedrijfsleider Café de Ceuvel

Esther

Esther Weller

Cultureel Programmeur

Pierre

Pierre Justin

Chef-kok

Lida

Lida Ladwig

Communicatie, PR & Educatie

Tycho

Vera de Koning

Verhuur & Boekingen

Zoe

Zoë Schaap

Floor Manager