Storyminded


Hoe maak jij het verschil?
Jona: “Mijn kracht is dat ik me echt goed in anderen kan verplaatsen, dat ik creatief ben én tegelijkertijd heel geordend. Vraag mij om een moeilijk of warrig verhaal in bevlogen woorden te vatten en ik doe het graag voor je. Ik zie het als mijn missie om de zienswijzen van hele verschillende mensen vast te leggen op een zo helder mogelijke manier. Ik wil nieuwsgierigheid naar ‘de ander’ prikkelen, en in het beste geval bijdragen aan meer empathie in de wereld.”

Waar kunnen mensen je voor bellen?
“Mijn specialiteiten zijn research, interviewen en schrijven. Maar ik ben ook iemand die in beelden denkt. En ik houd van koffieleuten. En van vragen. Dus bellen mag eigenlijk altijd!”

Waarom voel je je thuis op de Ceuvel?
“Dit is mijn doomwerkplek. Een groen eiland in de stad. Met al die verschillende mensen waar kruisbestuiving tussen ontstaat. En dan ook nog eens hele fijne, stoere mensen die met hun voeten in de klei, de handen uit de mouwen steken. En verder ben ik enorm trots dat ik mag bijdragen aan zo’n duurzame plek, waar we volop experimenteren met hoe je beter voor de wereld kunt zorgen.”

Wat was een onvergetelijk Ceuvel-moment?
“Het moment dat de boten op land waren getild, met niets dan zwarte, woeste modder eromheen. Alsof ze door een zondvloed waren neergesmeten. Ik voelde zo’n opwinding over deze rauwe plek, van mij, van ons, en dit was nog maar het begin! Daarna bouwden we samen de slingersteiger, het verbindend element. Dankzij deze open ‘architectuur’ komen we elkaar elke dag tegen, keuvelen we wat en zijn we net een klein dorpje: een hechte gemeenschap.”

Contact:
Boot: 2c
Jona Dekker
jona@storyminded.nl
www.storyminded.nl
06-41430141