News


De Ceuvel lokatie voor het Fringe Theaterfestival met voorstelling Nachtkraaien

Posted on

Van 6 t/m 16 september vindt het experimentele theaterfestival Fringe plaats in Amsterdam. Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongecureerd en presenteerd een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

De Ceuvel is blij om als lokatie te mogen dienen voor de voorstelling Nachtkraaien van Inge Wannet en Renske Bouwman die op ons drijvende vlot zal plaatsvinden. Binnenkort vind je in onze agenda meer informatie over kaarten, prijzen, data en tijden

“Een groep mensen bevindt zich in het schimmenrijk: een plek die wordt beheerd door Charon. Hij vaart alle doden naar het dodenrijk over de rivier Styx. Voor elke overledene geeft hij een laatste feest. Het meest definitieve afscheidsfeest ooit. Wat doe je als het er allemaal niet meer toe doet, dan ga je los. Toch?

Nachtkraaien is een rauwe, zwartkomische locatievoorstelling over de plek tussen leven en dood. De voorstelling beslaat die ene seconde waarin je beseft dat je doodgaat. Die seconde rekken we uit tot een uur. Nachtkraaien gaat over doodsangst en levensdrang, over afscheid nemen en over alles wat er zou kunnen gebeuren tussen leven en sterven.”