3 jarig bestaan De Ceuvel!


3 jarig bestaan De Ceuvel!

Het is alweer 3 jaar geleden dat onze bootjes op het droge werden getrokken en wij geland zijn op de oude scheepswerf “De Ceuvel-Volharding.” Wat is er het afgelopen jaar weer veel geklust en veranderd aan onze mooie broedplaats! Wij hebben een prachtjaar gehad en willen iedereen graag laten zien hoe het met ons gaat. Daarom organiseren we een feestje met champagne, high fives, open ateliers, lekkere muziek, en de fijnste mensen van de wereld, namelijk jullie, onze vrienden, buren en trouwe bondgenoten.

!!!!! Let op! Onze verjaardag werkt dit jaar ietsje anders dan voorgaande jaren. We gaan dit keer namelijk kaartjes verkopen voor het avondprogramma. Koop je kaartjes op tijd via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/3jaardeceuvel !!!!


PROGRAMMA OVERDAG:

Van 12:00 tot 18:00
Entree gratis

Activiteiten:

 • Workshop: Bouw je eigen bankje tijdens het OpenKlusCafé van Bankjes Collectief & Het Ware Noorden. Bankjes Collectief organiseert 1 & 2 juli het grootste openlucht café ter wereld, en als je daar aan mee wil doen dan is het wel zo fijn om je eigen bankje te hebben om voor je deur te zetten! 
  Op het plein van 13:00 tot 16:00
 • Kinderen: Lancering van de Ceuvel Speurtocht! Speciaal voor de kleine Ceuvel fans hebben Ceuvelaars en ontwerpers Wendy Rommers & Cristel Lit een speurtocht gemaakt voor over het terrein. Tijdens de verjaardag lanceren we deze mooie speurtocht op een feestelijke manier. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan kun je hem altijd later nog maken – het opdracht vel komt bij de bar te liggen.
  Op het plein van 13:00 tot 16:00
 • Markt: Buurderij de Ceuvel, organiseert een boerenmarkt met de vaste leveranciers van de Buurderij (let op: deze verjaardagseditie hoef je niet te bestellen van te voren zoals gewoonlijk bij De Buurderij, maar gewoon kopen aan de kraam). Behalve verse producten van de Boeren staat ook de Dutch Weed Burger op het plein en serveert Henk van Imkerij Hortensius heerlijke honingwafels.
  Op het plein van 15:00 tot 18:00
 • Muziek: DJ Sjeng Stokkink draait en verkoopt zijn favoriete vinyl plaatjes.
  Op het plein van 15:00 tot 18:00
 • Workshop: Direct rechts van de poort staat Het Piepschuimhuis. Een bijzonder gebouw helemaal gemaakt van piepschuim, maar helaas met een grote grijze wand naar het plein toe. Schilder samen met Ceuvelaars de Creërende Heren mee om van deze grijze wand een kleurrijke muur te maken!
  Het Piepschuimhuis van … tot …
 • Expo: Het verhaal van bootje Brett. Boot 5 aka ‘die Brett’ is een bijzonder bootje met een lange geschiedenis. Met text en foto’s laten de huidige bootgebruikers zien hoe ‘die Brett’ zijn weg naar De Ceuvel heeft gevonden en hoe het bootje nu gebruikt wordt.
  Die Brett boot van 12:30 tot 16:30
 • Expo: Art Director & Concept Ontwikkelaar Carianne van Raak stelt haar boot de Hupsaké boot open voor publiek en laat zien waar zij de afgelopen tijd mee bezig is geweest.
 • Muziek: Beats on a Boat organiseert een zomereditie van hun succesvolle muziekavond. Met muziek in de Hupsaké boot en buiten op het vlot.

  Raft Stage

  Hupsaké Stage

    13:15 Improganga
    14:00 Lieke Dijkstra
    14:45 Fecand Wetan (Music Storytelling)
  15:30 The Curious Incident 15:40 Louisa & Wynnm
  17:00 Payazen’s Cat 16:30 Jacob & Mo
 • Lezingen: Televisiemakers Remco Kappelhof (Keuringsdienst van Waarde, KRO-NCRV), Martijn Blekendaal (oa. Goede Hoop (NTR) en Sandra de Witte (oa. ‘Broodje gezond’ KRO-NCRV) van de BOEF boot zetten hun deur open en geven een kijkje in hun werk als programmamaker. Met:

  14:00-14:45 – ‘Broodje Gezond’ presenteert:
  Boter of Margarine?
  Tijmen Stomphorst demonstreert hoe je verse boter maakt.

  15:00-15:45 -‘Goede Hoop’ presenteert: 
  Zuid-Afrika. De strijd tegen apartheid toen en nu.
  Een vraaggesprek met Wilma Schavemaker en Patrick Mtsaulana, voormalige ANC-strijders.

  16:00-16:45 – ‘Keuringsdienst van Waarde’ presenteert: 
  Het Geheim van goede wijn
  Rob van Gelder neemt je tijdens een proeverij mee in de wereld van goede wijn. 
 • Lezingen: Architect Jeroen Apers en landschapsarchitect Anke Wijnja stellen hun boot ‘De Keijzer’ open voor het publiek en geven twee lezingen:

  13:00-13:30 – Ontstaan van De Ceuvel en ontwikkeling van Schoonschip
  Architect Jeroen Apers vertelt over het ontstaan van de Ceuvel en Schoonschip, haar zusje in wording verderop in het kanaal.

  14:00-14:30 – Bodemverontreiniging behandelen met Natuur: Het Zuiverende Park op De Ceuvel
  Landschapsarchitecte Anke Wijnja vertelt over het Zuiverende Park op De Ceuvel en hoe je met planten vervuiling uit de bodem kan halen.

  15:00-15:30 – Ontstaan van De Ceuvel en ontwikkeling van Schoonschip
  Architect Jeroen Apers vertelt over het ontstaan van de Ceuvel en Schoonschip, haar zusje in wording verderop in het kanaal.

  16:30-17:00 – 14:00-14:30 – Bodemverontreiniging behandelen met Natuur: Het Zuiverende Park op De Ceuvel
  Landschapsarchitecte Anke Wijnja vertelt over het Zuiverende Park op De Ceuvel en hoe je met planten vervuiling uit de bodem kan halen.
 • Expo: Kunstenares Patricia Paludanus stelt haar atelier open en toont de expositie ‘Colour Songs’
  In de Ark, van 12:00 tot 18:00

 • Lezingen: Duurzame consultancy en mede-oprichters van De Ceuvel Metabolic organiseert in Metabolic Lab lezingen over duurzaamheid, circulariteit en systeemdenken (voertaal Engels):
 •  

  12:00-12:45 – Root Causes of Unsustainability in the Food System and How Systems Thinking Can Help
  Go on a journey to understand the key issues and dynamics of how our food system functions. We share our experience working on developing transformative strategies around food and agriculture and help you understand what you can take forward in your everyday life. 13:00-13:45 – How to Design the Circular Cities of the Future
  Drawing on in-house expertise and local Amsterdam examples, Metabolic provides the skills and theory on how to design, develop and implement the circular cities of the future.

  PROGRAMMA AVOND & NACHT:

  Van 18:00 tot laat
  Entree € 10,-
  Voorverkoop tickets via:
  https://www.ticketkantoor.nl/shop/3jaardeceuvel

  Op Het Plein:

  18:15 Eyal
  19:00 Sjeng Stokkink (DJ)
  19:45 Collectief Explosief
  20:45 Sjeng Stokkink (DJ)
  21:30 Bacchanalia
  23:00 Muziek uit op het plein uit

   

  Beats on a Boat:

  RAFT STAGE

  HUPSAKÉ STAGE

  18:30 Erik Ankoné & The Gone Wrong Kings  18:05 Peter May
  20:30 Raft Jam with Populist  19:00 Jorn ten Ham 

  Afterparty in het Café

  23:00-00:00 The Pick-Up Trucker
  00:00-01:30 Sansaria

17 June 2017

Overdag Gratis // 's Avonds 10,-

De Ceuvel

starts: 12:00

ends: 04:00