Boer zoekt Buur met Yvette van Boven


Boer zoekt Buur met Yvette van Boven

Boer zoekt Buur met Yvette van Boven:
Buurderij de Ceuvel stelt haar Boeren voor!
 
In de reeks Boer zoekt Buur stellen we de Boeren van Buurderij De Ceuvel aan jullie voor. De Boeren presenteren hun bedrijf en hun product, er is een klein proeverijtje, en genoeg ruimte voor vragen. Wat is het verschil tussen Zilversparhoning en Lavendelhoning? Wat is een zorgboerderij precies? Hoeveel liter melk heb je nodig om een kilo kaas te maken? Hoe hou ik in de gaten welke groentes er in het seizoen zijn? Alle vragen en meer die je altijd al had willen stellen over je eten! De avond wordt gepresenteerd door televisiekok, kookboekenschrijfster en Boeren & Buren-ambassadeur Yvette van Boven.
 
Boer zoekt Buur begint om 19:00, als de Buurderij net aan het aflopen is. De Buurderij vindt tijdens deze extra grote editie plaats in de hoofdruimte van het Café in plaats van de serre. Als je op tijd je bestelling ophaalt, kan je gewoon blijven zitten voor het programma.
 
———————
Diner
 
Door een toevalligheid is aanstaande dinsdag onze keuken gesloten wegens een kleine verbouwing. Wij waren daarom van plan het Café dicht te doen, maar dat kan natuurlijk niet zomaar aangezien het de Buurderij en Boer Zoekt Buur is! Omdat we ook niet open kunnen gaan zonder iets te eten te bieden hebben we een mooie oplossing gevonden. In plaats van zelf te koken hebben we deze avond onze vriendin Silvia van de De Bakbrommer gevraagd een bijzonder menu te maken!
 
Café de Ceuvel gaat om 17:00 open speciaal voor deze extra grote Buurderij. Als je mee wil eten, kom dan op tijd, het liefst voor 18:30, want om 19:00 begint het programma al! Reserveren kan zoals gewoonlijk via de website van het Café.
 
Op het menu van Silvia staat deze avond:
– Pastinaak Kurkuma Soep met pittige kruidenolie (klein: 6,- groot: 7,50)
– Depuislinzenstoof met bloemkool couscous en gekarameliseerde rode bietjes, ingelegde chioggia en een salade van Waterlands onkruid (14,-)
– Pompoen uit de oven gevuld met ricotta en spinazie met een postelein salade en gebakken noten & cranberries (15,50)
 
———————————————–
DJ Sjeng Stokkink
 
Sjeng Stokkink, de buurman van Yvette is een muziekjournalist, jazzliefhebber, DJ en platenverzamelaar. Hij gaat deze avond voor en na het programma plaatjes voor ons draaien die allemaal in het teken van eten zullen staan!
 
————————————————
Over Buurderij de Ceuvel
 
De Buurderij de Ceuvel is een wekelijkse boerenmarkt op dinsdagavond op het terrein van duurzame broedplaats De Ceuvel. Buren kunnen voor zondagavond hun bestellingen plaatsen bij de Boeren via het online platform van Boeren & Buren NL. De Boeren weten op die manier precies wat ze dinsdagavond mee moeten nemen en wat ze verdienen. Zo passeren we de supermarkt en krijgen de boeren een betere prijs voor hun product. Tegelijk stellen we Buren in staat in contact te komen met de Boeren en zo meer te leren over de herkomst van hun voedsel.
 
Het aanbod bekijken en bestellen voor Buurderij de Ceuvel kan via https://boerenenburen.nl/nl/assemblies/8844

 

4 April 2017

gratis

Metabolic Lab

starts: 19:00

ends: 20:30