Coffee Unchained: Een kritische blik op de koffie keten


Coffee Unchained: Een kritische blik op de koffie keten

Nederlanders drinken vergeleken met de rest van de wereld ongelofelijk veel koffie. Het bakkie pleur is net zo goed onderdeel van ons Hollandse dieet als het broodje kaas, de bitterbal en het pilsje.
Met de opkomst van ‘specialty coffees’ interesseren steeds meer mensen zich voor de samenstelling, herkomst en smaakbeleving van koffie. Dat onze collectieve caffeine verslaving grote gevolgen voor mens en milieu heeft, begint wel langzaam tot ons door te dringen, maar toch blijven de grote koffie importeurs nog altijd machtig en verandert er weinig op wereldniveau.

Bij Café de Ceuvel schenken we sinds de oprichting koffie van This Side Up, een eerlijke koffie importeur die zijn koffie haalt van geslecteerde plantages van over de hele wereld waar duurzaam wordt geproduceerd en arbeiders een eerlijke boterham verdienen.
De hele maand december wijken we af van onze standaard koffie en schenken we voor de gelegenheid koffie van Anemoi Coffee. Ook deze koffie komt van een duurzame & eerlijke plantage, en is daarnaast naar Amsterdam gebracht met het zeilschip de Très Hombres.

Om meer te leren over de koffiewereld en hoe het er in koffie plantages aan toe gaat, hebben wij drie experts uitgenodigd om een middagje koffie mee te drinken. Lennart Clerkx van This Side Up Coffee, Erik Rauws van Anemoi Coffee by Sail en Kees Kraakman van Stadsbranderij Noordvertellen over de geschiedenis van koffie, hun vak, hoe zij hun onderdeel van de koffie keten proberen te verduurzamen, en wat wij als koffie liefhebbers zelf kunnen doen om ook in de duurzame toekomst ons dagelijkse bakkie te kunnen blijven drinken. En behalve praten over koffie gaan we natuurlijk ook een beetje proeven.

Toegang is gratis, maar wees op tijd met aanmelden, we hebben een beperkt aantal zitplekken.
Aanmelden via:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coffee-unchained-een-kritische-blik-op-de-koffie-keten-29193531639

11 December 2016

Gratis

Metabolic Lab

starts: 16:00

ends: 19:00