De Groene Reis door de Stad: Expeditie de Ceuvel


De Groene Reis door de Stad: Expeditie de Ceuvel

Pakhuis de Zwijger organiseert een bijzondere reeks, een Groene Reis door de stad langs alle grote duurzame initiatieven van Amsterdam. 

Door de hele stad vind je bijzondere locaties die duurzame innovatie in de praktijk brengen. Een bezoek aan dit soort plekken inspireert en stimuleert om op een andere manier naar de stad te kijken. Ze zijn stuk voor stuk het initiatief van mensen met een grote ideële overtuiging. Veelal zijn het ook ondernemers. Noem ze groene Stadmakers, of ‘ecopreneurs’. De weg naar de realisatie van hun dromen was lang en niet altijd makkelijk, het verdienmodel onduidelijk en de nee-schudders waren talrijk. Toch zetten ze door. Tijdens De Groene Reis door de Stad ontmoet je deze Stadmakers op hun eigen stek. In het gesprek gaan we op zoek naar hun drijfveren en het verhaal achter hun succes. We zijn ook benieuwd naar de hobbels en vele uitdagingen die zij onderweg op hun ‘eigen ondernemersreis’ tegengekomen. Wat hadden zij met de wetenschap van nu totaal anders aangepakt? En wat kan jij (als potentiële ondernemer en Stadmaker) van hun verhaal leren?

Het circulaire experiment De Ceuvel gaf het startsein voor een reeks imposante ontwikkelingen in stadsdeel Amsterdam-Noord. Dit leidde tot het ambitieuze ontwikkelingsplan Circulair Buiksloterham. Hoe heeft het duurzame Café de Ceuvel zich in 2 jaar ontwikkeld? Welke samenwerkingen zijn aangegaan? Welke veranderingen op het gebied van voedsel zijn er gerealiseerd en welke uitdagingen bracht dit met zich mee? We gaan deze avond in gesprek met onder andere De Biogasboot, Cityplot en Boeren & Buren.

 

Voor meer informatie over de rest van de reeks zie:
https://dezwijger.nl/programmareeks/de-groene-reis-door-de-stad

15 December 2016

Gratis

Metabolic Lab

starts: 19:30

ends: 22:30