De idealenschool //Voor idealisten die zoeken naar houvast


De idealenschool //Voor idealisten die zoeken naar houvast

Zit je vol met idealen en weet je niet waar te beginnen? Wil jij van betekenis zijn, maar weet je nog niet hoe? Of heb je een idee, en wil je er nu echt mee aan de slag? Dan is de avondschool jouw stok achter de deur.


In deze cursus ga je in zes avonden van ideaal naar uitvoering. Samen met een groep (beginnende) idealisten word je stilgezet: wat vind ik belangrijk, wat grijpt me aan, waarom? 

Vervolgens verken je jouw mogelijkheden: Waarbij wil ik betrokken zijn? Wat is mijn kracht? Waar heb ik zin in en wat is haalbaar?

Daarna ga je het experiment aan en doe je ervaring op met jouw ideaal. Of je nu vrijwilliger wilt worden, sociaal ondernemer, of wil veranderen van baan: in deze cursus kom je erachter. We verzekeren je dat je nog tijdens het traject op pad gaat om het uit te proberen. 

Aan het eind van de cursus weet jij wat je ideaal is en hoe jij daar vanuit jouw talent en mogelijkheden aan kunt bijdragen. Sterker nog, je bent al begonnen!

6 avonden van 20.00 – 22.30
Donderdag > 11 april, 25 april, 16 mei, 30 mei, 13 juni
Dinsdag 18 juni gezamenlijk slot-event in Utrecht.
Kosten: €485 (gespreide betaling mogelijk)
Locatie: de Ceuvel

Aanmelden

De laatste avond van de idealenschool is het slot-event voor alle kersverse idealisten die de idealenschool hebben gevolgd in de zes verschillende steden (Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Gent, Rotterdam en Groningen). We komen bij elkaar in Utrecht, horen van elkaars idealen, vieren wat er is bereikt en leggen nieuwe verbindingen voor de toekomst.


Wat je kunt verwachten
“Deel uitmaken van een groep idealisten, leren van elkaar, delen van ervaringen / uitdagingen. Inspirerende verhalen van facilitatoren.”

“Dat het uit mijzelf blijft komen dat jullie daar een beroep op doen. En de handvatten zijn zó toepasbaar.”

“Boven verwachting. Het was ook het gevoel van samen een groep vormen, elkaar inspireren.”

Bevlogen docenten
Bij de idealenschool krijg je les van ervaren idealisten, die al jarenlang werk maken van hun idealen. In Amsterdam is dat Jesse Jorg.

Als oprichter van We The City is mijn doel om de stad te tonen als gedeeld canvas dat we samen kunnen inkleuren. Ik droom van een verbonden stad waarin iedereen zichzelf kan worden. Ik heb verschillende projecten opgezet zoals BankjesCollectief (nu Buurtbankjes), ROEF, Boiling en de Rainbar. Daarnaast heb ik ook aan de wieg gestaan van projecten als De Buurtcamping en Lola Lik. Ik zoek steeds naar manieren om vanuit idealen, inzichten en ideeën te komen tot projecten die de potentie hebben om positieve impact te maken. Altijd in samenwerking en altijd met behoud van een vleugje naïviteit.

Zelfreflectie
Je leert jezelf kennen door in beweging te komen en met elkaar te delen wat er dan gebeurt. Wat houdt je tegen? Waarom vind je het moeilijk om over je ideaal te praten? Wat is er zo eng aan het zetten van de volgende stap? Spoiler: je bent zelf je grootste vijand.

Actie
We leggen de nadruk op beweging, iets dóén; laat iets zien van datgene wat je voor ogen hebt. Probeer uit of het past, of het voor jou werkt. En als het geen succes is, laat het dan een gerichte mislukking zijn, zodat je weet waaraan het ligt.


Voor wie?

Ben jij …

  • iemand die zich kwaad maakt over onrecht, ongelijke kansen, klimaatverandering, … (vul zelf in!)
  • iemand met idealen. Die verandering teweeg wilt brengen
  • iemand die wil leren hoe je grip krijgt op je idealen en er iets mee kunt doen
  • iemand die ervoor wil zorgen dat je het kunt volhouden, het niet te zwaar maakt voor jezelf
  • iemand die samen met anderen daad bij het woord wilt voegen en klaar is voor actie

… doe dan mee!

11 April 2024

€485,- (6 avonden/(gespreide betaling mogelijk)

De Ceuvel

starts: 20:00

ends: 22:30