JMA Presents: Klimaatrechtszaken – Een wereldwijde opstand


JMA Presents: Klimaatrechtszaken – Een wereldwijde opstand

Steeds meer mensen doen hun stinkende best om het klimaat te redden. Je kiest voor dubbel glas, neemt vaker de fiets of eet minder vlees. Alle beetjes helpen. Maar we kunnen het klimaat niet redden als grote bedrijven – zoals bijvoorbeeld Shell – niet meewerken aan de oplossing, maar gewoon doorgaan met vervuilen.

Milieudefensie vindt dat vervuilende bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen! En gelukkig zijn wij niet de enigen. Een groeiend aantal kleine bedrijven of individuen slepen grote multinationals voor de rechtbank. Daarom duiken we op 29 maart in de wereld van (klimaat)rechtszaken tegen multinationals. Een voorbeeld hiervan is Milieudefensie’s rechtszaak tegen Shell. Shell is de grootste vervuiler van Nederland en stoot twee keer zoveel broeikasgassen uit als heel Nederland bij elkaar.

Lijkt het jou leuk om meer te weten te komen over klimaatrechtszaken? Krijg antwoord op vragen als; hoe gaat zo’n zaak in zijn werk en wat voor zaken bestaan er allemaal? Of wil jij mede eiser worden in de klimaatrechtszaak tegen Shell? Laat je onderwijzen en inspireren en kom naar deze meet-up.

Over de Fair Future Meet-Up

De Fair Future Meet-Up wordt georganiseerd door de JMA (Jongeren Milieu Actief), de jongerenorganisatie van Milieudefensie. Ook actief worden? Kom naar de meet-up!
https://jma.org/

28 March 2019

Gratis

Metabolic Lab

starts: 19:00

ends: 22:00