Films aan het water: You the living


Films aan het water: You the living

De mooiste, beste en tofste arthouse films die afgelopen seizoen in de Workship zijn vertoond keren terug naar de Ceuvel in een prachtige buitenbios setting!

Workship, Podium op de Ceuvel programmeert art house films in samenwerking met het EYE filmmuseum. In de open lucht vanaf het terras van Café De Ceuvel kan je voor maar € 5,- een koptelefoon huren voor onze silent cinema.

21 augustus om 22:00
You, the living
Regie: Roy Andersson
Jaar: 2007

 


Voorprogramma Bep & Bodien:

Voorafgaand aan de film kijken we naar de primeur van een komische serie over 2 buurvrouwen uit Amsterdam-Noord: Bep en Bodien die door elkaars toedoen in allerlei komische situaties terecht komen. Deze korte film is gemaakt door Arianne Fennema & Conny Wilhelmus.


You, the living:

De opvolger van Songs from the Second Floor, van de Zweedse meester Roy Andersson, is opnieuw opgebouwd uit droogkomische, perfect gekadreerde stillevens over kleine lieden met grote dromen, nietige krabbelaars die niet gehoord worden. Andersson vertelt in vijftig scènes onder andere het verhaal van een wraakzuchtige kapper, een dikke dame die vrijt met een ouderwetse soldatenhelm op haar hoofd en een meisje dat verliefd is op een gitarist. De scènes ademen Scandinavische melancholie, ook door de stemmige begeleidende muziek. Vooral succesvol op eigenzinnige filmfestivals als Fantasporto.

Trailer: https://youtu.be/5NzQ9vqyXAM

21 August 2016

5

De Ceuvel

starts: 22:00

ends: 23:55