Foto expositie // Sailing Cargo Movement


Foto expositie // Sailing Cargo Movement

Elk jaar, aangedreven door de wind in hun zeilen, doorkruisen de Tres Hombres en de Gallant de Atlantische Oceaan en de Europese zeeën, waarbij ze hun kostbare lading van fijne producten en unieke delicatessen vervoeren. Deze twee zeilschepen staan symbool voor wat mogelijk is: een duurzame verschuiving teweegbrengen in de manier waarop we met de wereldwijde voedselhandel omgaan.

Fotograaf Pierre Fromentin heeft zich in 2019 gedurende 4 maanden aangesloten bij de bemanning van de Tres Hombres, varend van het Caribisch gebied naar Amsterdam, om vervolgens aan boord van de Gallant de rivier de Theems af te zakken naar Londen. Deze audiovisuele tentoonstelling biedt een venster op een wereld van dromende zeelieden en verre kusten, en neemt ons mee in het leven van diegenen die geloven in een schonere wereld.

Tevens kun je de overgevaren producten proeven en kopen in Café de Ceuvel, tegenover de expositieruimte in de Crossboat. Hier vind je diverse Tres Hombres Rums uit de Canarische Eilanden, Barbados of de Dominicaanse Republiek, de in Amsterdam gebrande KAAP Koffie en de chocoladerepen van De Chocolatemakers uit Amsterdam.

18 September 2021

Gratis

Crossboat

starts: 18:00

ends: 22:00