Fringe Festival: Nachtkraaien


Fringe Festival: Nachtkraaien

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongecureerd. Het festival presenteert een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan. De Ceuvel fungeert dit jaar voor het eerst als locatie voor dit spraakmakende festival met de voorstelling Nachtkraaien van Inge Wannet & Rinske Bouwman. 
Lees meer over het Amsterdam Fringe Theaterfestival op de website.

 

Over Nachtkraaien

Een groep mensen bevindt zich in het schimmenrijk: een plek die wordt beheerd door Charon. Hij vaart alle doden naar het dodenrijk over de rivier Styx. Voor elke overledene geeft hij een laatste feest. Het meest definitieve afscheidsfeest ooit. Wat doe je als het er allemaal niet meer toe doet, dan ga je los. Toch?

Nachtkraaien is een rauwe, zwartkomische locatievoorstelling over de plek tussen leven en dood. De voorstelling beslaat die ene seconde waarin je beseft dat je doodgaat. Die seconde rekken we uit tot een uur. Nachtkraaien gaat over doodsangst en levensdrang, over afscheid nemen en over alles wat er zou kunnen gebeuren tussen leven en sterven.

Kijk ze staan daar…
Fuckin’ losers
Niemand klaar voor de woorden die ze uit mijn glittermond gaan horen:
Welkom, je bent dood.
Bier, wijn of fris?

– Charon, Nachtkraaien

Inge Wannet won met haar locatievoorstellingen Vier en Klapvee* eerder de publieksprijs op het Amsterdam Fringe Festival, en kreeg met de laatste een eervolle vermelding van de jury van het festival, waarin de jury de voorstelling prees om ‘het goede gebruik van de specifieke locatie en de fascinerende impact die de voorstelling had op de directe omgeving.’

Het schimmenrijk tussen leven en dood ligt in Amsterdam Noord. Een rauwe locatie bij De Ceuvel. Nu denk je misschien: HELEMAAL IN NOORD? Maar het is echt maar een pisstraal verwijderd van Amsterdam Centraal, en niemand weet dat de dood hier slaapt…

Kom je voor de voorstelling uit een hapje eten? Reserveer dan via onze website .

 

 

 

Kaartjes

Kaartjes a € 12,50 zijn te koop via de website van Fringe.

9 September 2018

€ 12,50

Het Vlot

starts: 22:00

ends: 23:00