GRACHTENFESTIVAL // LUCAS SANTANA BRAZILIAN QUARTET


GRACHTENFESTIVAL // LUCAS SANTANA BRAZILIAN QUARTET


Dinsdag 16 augustus speelt Lucas Santana Brazilian Quartet op Café de Ceuvel als onderdeel van Het GrachtenFestival! Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.
 

Wil je er bij zijn? Reserveer snel een plekje HIER!

Start: 15:00 uur
Duur concert: 60 minuten

OVER LUCAS SANTANA BRAZILIAN QUARTET
Lucas Santana Brazilian Quartet is een Braziliaans ensemble die
toegewijd zijn om liefde voor verschillende traditionele Braziliaanse
muziek te delen zoals Chorinho, Samba, Frevo, Forró, Baião en Xote. Het
Brazilian Quartet is erop gefocust om het beste van Braziliaanse muziek
naar boven te brengen in een instrumentale setting.

OVER LUCAS SANTANA
Lucas Santana is een opkomende saxofonist in de Nederlandse en Braziliaanse jazz scene. Santana heeft zijn stempel gedrukt op de Nederlandse jazz scene door op grote podia te spelen zoals het Bimhuis, LantarenVenster en TivoliVredenburg. Daarnaast heeft hij verschillende prijzen gewonnen in de prestigieuze Latin Grammy Cultural Foundation in 2016, Jazz Contest Bucharest in 2017 met het AG Quintet, Keep an Eye Records in 2020 en de Downbeat Magazine Student Award in 2021.

Lucas heeft met verschillende grootheden op het podium gestaan zoals Bob Mintzer, Vince Mendoza, Miguel Zenón, Dick Oatts, Hermeto Pascoal en nog vele anderen! Lucas werd ook uitgenodigd om te spelen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, the Four Tops & Temptations, en hij werd als gastsolist uitgenodigd in de Metropole Studio Sessions: World Tour – Brazil.

http://lucasfsantana.com/

16 August 2022

Free

Café de Ceuvel

starts: 15:00

ends: 16:00