Greendoc: Bugs


Greendoc: Bugs

Gaat het eten van insecten het wereldvoedselprobleem oplossen? Deze documentaire onderzoekt de werld van eetbare insecten. Met achteraf een korte Q&A met de Amsterdamse food start-up Bugzz. 

Insecten als voedsel is een actueel thema. Onlangs heeft de VN eetbare insecten uitgeroepen tot een belangrijke bron van proteïnes om het wereldvoedselprobleem mee aan te pakken. Sindsdien zijn chefs wereldwijd gaan experimenteren met smaken en bereidingen, zijn klimaatactivisten enthousiast vanwege de lage milieu-impact, en zijn volksgezondheid deskundigen weg van de hoge proteïnes gehaltes. Het lijkt er op dat insecten een superfood zijn die al onze voedselproblemen zullen gaan oplossen. De werkelijkheid is natuurlijk wat ingewikkelder.

Deze screening wordt georganiseerd samen met de Amsterdamse food start-up Bugzz, die de Q&A na de screening verzorgen. Als je geïnteresseerd bent in hun werk, hun insecten foodtruck, en koken met insecten in het algemeen (insecuisine), check dan hun website: http://bugzz.nl/
Op 25 november organiseren ze een workshop Cooking Up Some Bugs hier op de Ceuvel. 

 

14 November 2017

Gratis

Metabolic Lab

starts: 19:30

ends: 22:00