Greendoc // Down to Earth // Openluchteditie


Greendoc // Down to Earth // Openluchteditie

OPENLUCHT FILMVERTONING
Greendoc is een terugkerend evenement waarbij we inspirerende, urgente en bijzondere documentaires vertonen op De Ceuvel. Wij geloven in de kracht van mooie films en persoonlijke verhalen om verandering in gang te zetten. Bij ieder evenement nodigen we daarom een regisseur/hoofdrolspeler/specialist etc. uit om een toelichting te geven en achteraf een Q+A.

PRAKTISCH
Film: Down to Earth
Tijd: 21.00 – 23.00
Datum: 26 augustus 2021

RESERVEREN
Wil je langskomen? Reserveer dan links onderin een plekje op het terras van Café de Ceuvel.

OVER ‘DOWN TO EARTH’
Een koppel en hun drie jonge kinderen verlaten hun kosmopolitische leven en reizen de wereld rond op zoek naar een nieuwe kijk op het leven. Tijdens hun vijfjarige reis leven ze samen met enkele van de oudste inheemse gemeenschappen op de planeet. Ze leggen hun ontmoetingen met de oudere stamleden vast die nog nooit eerder zijn gefilmd of geïnterviewd. Zonder crew of schema, slechts één rugzak en één camera per stuk. En de nieuwsgierigheid om te luisteren.

DOWN to EARTH is een spiegel voor de mensheid, een aangrijpende en tijdige reflectie op onze ‘beschaafde’ wereld. De film nodigt ons uit om de wereld te zien door de ogen van de Earth Keepers. Het neemt ons mee op een innerlijke reis, die ons opnieuw verbindt met de bron en het wederzijdse pad dat we bewandelen. Na eeuwenlang onder de radar van onze moderne samenleving te hebben geleefd, zien de Earth Keepers dat het nu tijd is om een stap voorwaarts te zetten en hun inzichten te delen met degenen die bereid zijn te luisteren. DOWN to EARTH is zowel een wake up call als een heropleving van de hoop voor onze toekomstige wereld.

 

26 August 2021

Gratis

Café de Ceuvel

starts: 20:30

ends: 23:00