Greendoc: More Than A Pipeline


Greendoc: More Than A Pipeline

Op zondag 4 juni vertonen we voor het eerst in Nederland de documentaire More Than A Pipeline. Deze activistische film brengt het conflict over de aanleg van de Dakota Access Pipeline op het gebied van de Standing Rock Nation in beeld.

De officiële wereld première van deze film is een dag eerder tijdens het Standing Rock Nation Film & Music Festival in Fort Yates, Noord-Dakota in de VS. De documentaire, van de hand van de Nederlandse filmmakers Robert Bridgeman en Lex Olthof, gaat over de reeds 500 jaar durende onderdrukking van de Sioux indianen door de Amerikaanse overheid. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de Sioux, die verleden jaar in Standing Rock samenkwamen om hun water en heilige grond te beschermen tegen de Dakota Access Pipeline.
De documentaire kun je gratis bekijken in Metabolic Lab op De Ceuvel. Daarbij krijg je de kans om vragen te stellen aan en in gesprek te gaan met Jessica van Wijncoop, een medestander in de beweging die de inheemse mensen in gang hebben gezet. Jessica heeft weken doorgebracht in Standing Rock aan de frontlinie en is tevens betrokken is bij de release van de documentaire.

More Than A Pipeline is Nederlandse ondertiteld.

4 June 2017

Gratis

Metabolic Lab

starts: 20:00

ends: 22:00