Greendoc: More Than Honey


Greendoc: More Than Honey

Het is Meimaand Bijmaand! De hele maand staat in het teken van bijen en op de Ceuvel vieren we de komst van onze nieuwste bewoners: onze eigen bijenkast geplaatst en onderhouden door onze partners van biologische groothandel Odin. Daarom vertonen we op 16 mei samen met Odin de bijen-documentaire More Than Honey. De film wordt ingeleid door Jos Willemse (imker biologische winkelketen Odin) en Tom van de Beek (The Pollinators). 

Odin & De Ceuvel

Odin en De Ceuvel delen een passie voor biologisch eten èn voor bijen. Binnenkort plaatst Odin imker Jos bijenvolken op De Ceuvel. De bijen komen echter niet om honing te maken, maar de volken helpen met het bestuiven van planten en bloemen in de wijde omgeving. 

De film kan mooi gecombineerd worden met een maaltijd in het duurzame restaurant van Café De Ceuvel, open vanaf 18.00 uur. Een tafel reserveren kan via: https://deceuvel.nl/nl/cafe/cafe-home/#reserveren

Over More Than Honey:
“De honingbij dreigt uit te sterven. Waarom dat een groot gevaar is, wordt aangekaart in de documentaire More Than Honey. Voor regisseur Markus Imhoof is dit ook een persoonlijk verhaal: hij komt uit een familie waarin al generaties lang bijen worden gehouden. In de film komt alles langs wat met bijen te maken heeft, van mooie close-ups van de ogen van de beestjes, tot gesprekken met imkers die de veranderende industrie niet willen accepteren.”

Meimaand Bijmaand:
De hele maand mei staat in het teken van de bij en Odin organiseert op verschillende plekken in Amsterdam en Rotterdam activiteiten rondom de bij. Kijk voor meer informatie op:
https://www.odin.nl/over-odin/imkerij/meimaand-bijmaand/

Tijd:
19.00 inloop, aanvang 19.30, eindtijd uiterlijk 22.00

Kosten:
Gratis, mogelijkheid tot vrijwillige bijdrage aan de Odin imker achteraf.

Aanmelden:
Via consument@odin.nl.

Over Odin
Odin bestaat 35 jaar en is de grootste biologische foodcoop van Nederland. De coöperatie is eigendom van meer dan 6.000 leden en hun aantal groeit snel. Leden betalen maandelijks een bijdrage en krijgen daarvoor ledenvoordeel. Odin-leden hebben inspraak in het beleid van de coöperatie via de ledenraad. Odin heeft 21 winkels, waarvan 5 in Amsterdam, een groothandel en een bezorgdienst. Daarnaast heeft de coöperatie een eigen imkerij en boerderij. Alles 100 % biologisch en het liefst biodynamisch.

 

16 May 2018

Gratis

Metabolic Lab

starts: 19:00

ends: 22:00