Greendoc // Once The Dust Settles


Greendoc // Once The Dust Settles

GREENDOC OP DE CEUVEL
Greendoc is een terugkerend evenement waarbij we inspirerende, urgente en bijzondere documentaires vertonen op De Ceuvel. Wij geloven in de kracht van mooie films en persoonlijke verhalen om verandering in gang te zetten. Bij ieder evenement nodigen we daarom een regisseur/hoofdrolspeler/specialist etc. uit om een toelichting te geven en achteraf een Q+A.

PRAKTISCH
Film: Once The Dust Settles
Maker: John Appel
Tijd: 20.00 – 22.00
Datum: 14 oktober 2021
Q+A: John Appel

RESERVEREN
Wil je langskomen? Reserveer dan links onderin een plekje!

OVER ‘ONCE THE DUST SETTLES’

Drie iconische rampplekken: de ontplofte kerncentrale in Tsjernobyl, het door een aardbeving getroffen Italiaanse stadje Amatrice en het door een burgeroorlog verwoeste historische hart van Aleppo in Syrië. Tegen het decor van verdwenen en opkomend toerisme laat Once the dust settles zien hoe de bewoners hun rampzalige geschiedenis verwerken en hun leven weer opbouwen.

“Het is vooral de rust waarmee Appel zijn onderwerp benadert die indruk maakt. Want terwijl de camera dit soort plekken tijdens de rampspoed als een indringer bezoekt, is Appel juist respectvol. Hij wacht, kijkt rond, observeert rustig wat er uit de as van het verlorene weer ontstaat.” – De Filmkrant

 

14 October 2021

Gratis

Café de Ceuvel

starts: 20:00

ends: 22:30