Greendoc: Queen of the Sun


Greendoc: Queen of the Sun

Wat zeggen bijen ons? Biologische voedselcoöperatie Odin, vertoont bij ons de prachtige film Queen of the Sun. De film van de bekroonde filmmaker Taggart Siegel, toont ons een diepgaande en een bijzondere kijk op de wereldwijde bijencrisis. De film start om 19.30 uur (inloop 19.00 uur). Na afloop is er gelegenheid om na te praten over de film. Toegang is op basis van vrijwillige bijdrage. Aanmelden kan in een van de Amsterdamse Odin-winkels of via consument@odin.nl, ovv film Amsterdam/DeCeuvel. Dit is niet noodzakelijk, maar voor ons wel prettig om een inschatting temaken van het aantal aanwezigen.

Meimaand Bij-maand
De hele maand mei staat bij Odin in het teken van de bij. Nu denkt u misschien: waarom aandacht voor de bij? Helaas gaat het met de bijen (nog steeds) niet goed. Wereldwijd neemt de bijensterfte schrikbarend toe. Oorzaken? Onder andere ziektes, bestrijdingsmiddelen en steeds minder nectar. Overal ter wereld zijn imkers, wetenschappers en natuurorganisaties gealarmeerd. En daarom zet Odin zich met een eigen imkerij in om de bijen een goede toekomst te geven. Op diverse boerderijen en op de Kunsthal staan bijenkasten die Odin-imker Jos Willemse verzorgt.

De kennis en ervaring met onze bijen willen we graag met u delen. De filmvertoning Queen of the Sun is één van de activiteiten die Odin organiseert. Hou de Facebookpagina @odinfoodcoop in de gaten voor nog meer inspirerende activiteiten.

24 May 2017

Gratis

Metabolic Lab

starts: 19:00

ends: 22:00