GREENDOCS // WATERBEAR – ‘REBELS WITH CAUSE’


GREENDOCS // WATERBEAR – ‘REBELS WITH CAUSE’

GREEN DOCS | Kom duurzame documentaires kijken bij Café de Ceuvel! Een terugkerende avond vol lust voor het oog & het brein, met aansluitend een Q&A bijpassende sprekers. Deze keer met de documentaire op 16 mei: “Rebels With Cause” geproduceerd door Limpet Films en tot leven gebracht door WaterBear en Imagine5.WATERBEAR 
WaterBear nodigt mensen uit om zich bezig te houden met diverse vormen van content op het snijvlak van milieu en cultuur – verhalen die mensen vermaken om actie te ondernemen.

 

REBELS WITH A CAUSE
In de documentaire ‘REBELS WITH CAUSE’ brengt het begrip ‘Guerrilla Gardening’ onder de loep. Een beweging van mensen met een duidelijk doel: de stad vergroenen. Een concept dat zijn oorsprong vind in de jaren ’70 van New York. In de documentaire volgen we de – zoals ze zichzelf noemen – ‘rebels with a cause’ door metropool Londen. 

 

“Met troffels, harken en zaadschudders gaan ze onder dekking van de duisternis de straat op om kleine stukjes natuur achter te laten in een anders betonnen landschap, ruimte terug te winnen en zich te verzetten tegen klimaatapathie; ze moedigen de natuur aan om zelfs in de meest vijandige ruimtes te gedijen en bevorderen de toegang tot de natuur voor iedereen.”

 

SPREKERS
We sluiten de avond af met een Q&A! Discussieer mee, luister of laat je inspireren na de film met mensen die betrokken zijn bij de productie van de film van Waterbear, Imagine 5 en de Ceuvel en vertrek met een flinke dosis inspiratie op zak! Meer gedetailleerde informatie volgt over de sprekers. 

 • Anne-Marie Hoeve – Imagine5
  Anne-Marie is de redacteur van Imagine5 en werkt samen met het team aan boeiende content die mensen inspireert om actie te ondernemen voor het klimaat. Als zeer ervaren schrijfster en redactrice met een achtergrond in gedrukte tijdschriften en een passie voor flash fiction, weet ze dat niets een grotere impact heeft dan een goed verhaal. Voor haar voelt het nog steeds als magie om de woorden te vinden die de wereld opnieuw verbeelden – elke keer weer.

 • Tosca van der Wouden – Pollinators
  Events Coordinator & Pollinator Academy Manager. 

  Sinds 2016 helpen The Pollinators bestuivende insecten in hun voortbestaan. Dit doen we door het landschap in Nederland te herstellen. Ze brengen bloemen en bomen terug, stimuleren bewustwording over biodiversiteit en streven naar een gezondere relatie met onze natuurlijke omgeving. Iedereen kan onze bestuivende vrienden helpen. Start met zaaien, deel je kennis en voel je uitgenodigd om je aan te sluiten bij de Pollinators.

 • Rickey Welch – Productiedirecteur, WaterBear Studios
  Rickey heeft de afgelopen tien jaar gewerkt aan impactvolle content voor merken, goede doelen en NGO’s die zich richten op het klimaat en sociale rechtvaardigheid. Rickey is creatief producent van beroep en is er een voorstander van dat entertainmentformats een cruciaal middel zijn om de mentaliteit van een breder publiek te veranderen. Als hoofd productie heeft Rickey de afgelopen 2 jaar toezicht gehouden op de productie van de meeste originele WaterBear-content.

 

PRAKTISCH
Gratis toegang
Deuren Metabolic open vanaf 19:30
Start film: 20:00 –

Eindtijd: 21:30

RESERVEER HIER VOOR GREENDOCS


TIP
Reserveer voor de vertoning een tafeltje in ons restaurant, zodat je daarna alleen nog snakt naar lust voor het oog!

Reserveer hier een tafeltje als je voorafgaand aan de film wilt dineren.
Reserveer om 18 uur en vermeld in je reservering dat je ook voor GREENDOCS komt. 

 

TRAILER REBELS WITH CAUSE

 

 

Meer over Waterbear

WaterBear is een impact media platform en wereldwijde content studio die entertainment en actie samenbrengt. Door middel van bekroonde verhalen, het creëren van mogelijkheden om te leren en te handelen, en het opbouwen van een wereldwijde gemeenschap, definieert WaterBear een nieuwe categorie in media die gericht is op het creëren van wereldwijde impact door middel van collectieve agency. Aangedreven door honderden non-profit partners, actieve burgers en doelgerichte merken, nodigt WaterBear mensen uit om over te stappen van hersenloos scrollen en zich bezig te houden met diverse vormen van content op het snijvlak van milieu en cultuur die mensen vermaakt om actie te ondernemen.

En het beste deel? De verhalen die we vertellen zijn altijd beschikbaar, op elk apparaat, gratis.

 

Meld je aan voor echte verandering: waterbear.com

16 May 2024

Free

starts: 19:30

ends: 21:30