Happy Meditation Intensive


Happy Meditation Intensive

Datum: 8 -10 juli 
Tijd: 9:30 – 12:00 (dagelijks)
locatie: de Workship op De Ceuvel!

Kickstart je zomer met 3 prachtige ochtenden vol krachtige meditaties en oefeningen. 
Ervaar hoe je er kunt zijn voor jezelf, ook als het tegenzit. Hoe je je dankbaar kunt voelen, waar je ook bent. Hoe je je weer kunt verbinden met alles om je heen. 
De cursus bestaat uit 3 ochtenden, elk met een eigen thema.

 

Maandag 8e: Hoe je er voor jezelf kunt zijn
Veel van onze ellende, ontevredenheid en onrust komt voort uit het feit dat we anders willen zijn. Beter. Sterker. Slimmer. Ontdek de kracht en de rust om jezelf te kunnen accepteren, om er voor jezelf te kunnen zijn. Gewoon zoals je bent. Wetende dat dat precies is wie je zou moeten zijn.

 

Dinsdag 9 september: Cultiveren van dankbaarheid
Dankbaarheid is een van de pijlers van de Positieve Psychologie geworden vanwege de wetenschappelijk bewezen voordelen voor bijna alle aspecten van het leven: het verbetert je fysieke gezondheid (minder kwalen & pijn, een beter immuunsysteem, etc.), het verbetert je psychologische gezondheid (het vergroot je geluksgevoel en verzacht emoties als jaloezie, frustratie, depressie, spijt, etc.), je slaapt beter, het verbetert je gevoel van eigenwaarde en het verhoogt je veerkracht wanneer de dingen niet lopen zoals gepland… 
Genoeg redenen dus om jezelf een ochtend van je tijd te gunnen om te onderzoeken hoe je dankbaarheid in jezelf kunt cultiveren.

 

Woensdag 10e: Ervaar overvloed & verbondenheid
Het leven is vol, rijk. Echt waar. Wat je situatie ook is. En de overvloed gaat niet over geld, het heeft altijd al te maken gehad met eenvoudige dingen en hoe je je daarmee en met het leven verbonden voelt. Weten dat je daar deel van uitmaakt. Klinkt vaag? Kom en ervaar het zelf via de oefeningen van deze morgen….

 

Achtergrond van de oefeningen: De meditaties en oefeningen komen voornamelijk voort uit de Mindfulness & Boeddhistische traditie, aangevuld met bevindingen uit de Positieve Psychologie en Forest Therapy. 

De dagen zijn open voor niveaus van meditatiebeoefening. Heb je het nog helemaal nooit gedaan? Laat me dat dan van te voren weten, dan kan je iets voorbereiden. 

De cursus is opgezet als een driedaagse cursus, en het grootste effect bereik je natuurlijk als je ze alle drie volgt volgt. Het is echter ook mogelijk om slechts één of twee van de ochtenden te kiezen.

 

Anke Wijnja is al ruim 20 jaar bezig met meditatie en houdt zielsveel van de natuur. Ze is een van de Ceuvelaren van het eerste uur en draagt de zorg voor het Zuiverend Park. Ze is Mindfulness Trainer, Meditatie leraar en Natuur Connector. Waar ze kan combineert ze natuur met in het moment zijn.

 

Praktisch:
Datum:  Maandag 8 juli – Woensdag 10 juli
Tijd: 9:30 – 12:00 uur.
Locatie: Workship op De Ceuvel 
Kosten: €135,- voor de 3-daagse intensive. 
€55,-/dag voor een losse ochtend.

Taal: Engels, maar kan Nederlands worden als iedereen dat begrijpt.

 

Meer informatie en inschrijven: https://ankewijnja.nl/summer-intensive/

8 July 2019

€135,- voor de 3-daagse intensive. €55,-/dag voor een losse ochtend.

Workship de Ceuvel

starts: 09:30

ends: 12:00