Het Ware Noorden KlusCafé #1


Het Ware Noorden KlusCafé #1

Op 1 & 2 juli organiseert BenchesCollective – BankjesCollectief weer het grootste openluchtcafé ter wereld! Daar leer je al je buurtgenoten kennen. Iedereen kan hieraan meedoen, maar het is natuurlijk extra leuk met een mooi, eigen bankje voor je deur. Het Ware Noorden organiseert daarom haar eerste openKLUScafé op 17 mei.

Op De Ceuvel leer je, onder begeleiding van een Vakman uit Noord, om een bankje te maken uit oud hout welke je mee naar huis kan nemen, zodat je mee kunt doen aan BenchesCollective Openair Café | BankjesCollectief Openluchtcafé!

Voor jong en oud, kom lekker klussen, samenwerken, leer bouwen als geen ander, leer je buren kennen, en maak iets heel erg moois voor thuis!

_________________________________
Wat?
Leren klussen onder begeleiding van een Vakman uit Amsterdam-Noord. Je krijgt materiaal, kennis, en uiteindelijk het bankje mee naar huis

Wanneer?
Kluscafé #1: Woensdag 17 mei 13:00-16:00
Kluscafé #2: Zaterdag 17 Juni 13:00-16:00
Kluscafé #3: Zaterdag 24 Juni 13:00-16:00

Voor Wie?
Jong, oud, iedereen die een bankje wil voor zijn huis!

Kost dat?
€30,- per bankje (je kunt je met 3-5 mensen per bankje aanmelden)
Koop een kaartje via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/KlusCafe1
_________________________________

Het Ware Noorden:
Het Ware Noorden is een nieuw platform uit Amsterdam Noord dat creatief en nuttig hergebruik van oude materialen promoot via Kluscafés welke onder leiding staan van een vakman uit Noord, onze Bekwame Noorderlingen.

Het erkent de kennis en kunde van de Noorderlingen en wil deze waarderen door hun vindingrijkheid een plek te geven op de Duurzame Broedplaats De Ceuvel. In samenwerking met Het Bankjes Collectief organiseren we nu Kluscafé #1 en het staat in het teken van Oud Hout.

BankjesCollectief:
De stoep vormt dé perfecte ontmoetingsruimte. Op de stoep kom je iedereen tegen: van roddeltantes tot buurtjochies, van vluchtelingen tot yuppen en expats tot gezellige oma’s. Als je jouw bankje openstelt kan elke passant met het grootste gemak aanschuiven. Het aanbod en jouw open houding zorgen voor een hoog ‘schuif-gezellig-aan-karakter’, waardoor nieuwe ontmoetingen tussen jou en buurtgenoten met verschillende achtergronden makkelijker ontstaan. Dus… stap uit die bubbel! Meer onderling contact in de buurt leidt namelijk ook tot meer hulp, vertrouwen én geluk!

Om mensen aan te moedigen om een bankje op de stoep te zetten initieert BankjesCollectief het grootste openluchtcafé ter wereld én lokale openluchtcafé (komende zomer ook weer in Amsterdam Noord!). Al meer dan 1.000 bankjes zijn wereldwijd geopend. Hosts serveren er een lekkere kop koffie of een stuk taart of ze organiseren een salsacursus of een knikkercompetitie. Alles is mogelijk! > http://bit.ly/grootsteopenluchtcafé

Wil jij van de stoep een ontmoetingsplek maken? Registreer dan nu je bankje via: www.bankjescollectief.nl.

17 May 2017

30,- per bankje (3-5 deelnemers per bankje)

Het Plein

starts: 13:00

ends: 16:00