Het Ware Noorden Licht Festival


Het Ware Noorden Licht Festival

Het centrum heeft al jarenlang zijn eigen lichtfestival, wij vonden dat het tijd werd dat Amsterdam Noord, het grootste stadsdeel van Amsterdam, zijn eigen lichtfestival krijgt. In de tuindorpen heerst al jaren een traditie van licht rond de kerst periode dus waarom plakken wij er niet gewoon een evenement aan vast.

Het Ware Noorden
Kapot, oud, ongebruikt, afval? Wij zien alleen maar mogelijkheden!
Het Ware Noorden gaat over het samen maken en creëren van mooie dingen uit gerecycled materiaal. Eerlijk. Rauw. Vindingrijk. Het Ware Noorden verbindt De Ceuvel met Doeners en Makers uit Amsterdam Noord.

In de maand november hebben we met een designer en verschillende vakmensen uit Amsterdam Noord gewerkt aan verschillende interactieve lichtinstallaties. De lichtinstallaties zijn te zien tijdens het Amsterdam Light Festival en zijn gemaakt volgens de filosofie van “HET WARE NOORDEN”, waarbij hergebruikte producten en materialen tot nieuwe objecten zijn getransformeerd.

De opening van het licht festival vindt plaats op 2 december van 17.00 tot 22.00 uur en de installaties zijn te bezichtigen tot eind januari. Een aantal daarvan zullen permanent op de Ceuvel blijven. 

20 January 2018

Free

de Ceuvel

starts: 19.00

ends: 23.00