Icarus Blender #2: Depressie


Icarus Blender #2: Depressie

Depressie is een van de hardst groeiende ziektes van deze tijd. Het WHO voorspelt zelfs dat het volksziekte nummer 1 zal worden in 2020 in Westerse landen. Nu al krijgt één op de vijf mensen er in zijn of haar leven last van. In een maatschappij waarin succes en geluk de norm zijn, wordt een depressie vaak niet begrepen. Je kunt niet, zoals bij een gebroken been, laten zien hoe erg je lijdt. Daardoor wordt het voor mensen die eraan lijden nog lastiger om er vanaf te komen. 

Deze Icarus Blender avond nodigen we weer vier experts uit die hun visie op het thema depressie met ons gaan delen, twee academici en twee kunstenaars. 

————————–—-————————–————————–——–

Wat Is Icarus Blender?

Icarus Blender is een initiatief van Vitamine Z, een stichting die als antidepressivum inspeelt op de prestatiemaatschappij waarvan burn-outs en depressies het gevolg zijn. Door middel van allerlei gave culturele activiteiten worden de thema’s die actueel zijn voor jonge mensen besproken. 

Levensthema’s zoals middelmatigheid, drugs en dood worden op een bijzondere wijze aangestipt. Dit doen we door ze vanuit verschillende perspectieven te benaderen met filosofie, kunst, cultuur en wetenschap. De Blender Avond is dus het imperfecte avondje uit, om onder het genot van een biertje, je eens te buigen over de psychosociale uitdagingen van deze tijd.

Het Blender Avond Recept

Ingrediënten:
1 kwetsbaar onderwerp
4 verschillende perspectieven
1 eetlepel verrassing
een snufje confrontatie
Mix alles op 1 avond gedurende 3 uur

WAAR?
Metabolic Lab op De Ceuvel

KOSTEN
€10,-

12 October 2017

10,-

Metabolic Lab

starts: 20:00

ends: 23:00