In-Depth Aquaponics workshop // Metabolic


In-Depth Aquaponics workshop // Metabolic


De uitdaging om gezond, voedzaam voedsel te verbouwen in een wereld waar land en hulpbronnen schaarser worden, is misschien wel een van de grootste ter wereld; en de belangrijkste. Als er één ding is waarover iedereen op de planeet het eens is, dan is het wel dat we allemaal voedsel nodig hebben dat boordevol natuurlijke vitaminen zit en ons in staat stelt als mens te groeien.

AQUAPONICS
Door 80 tot 90 % water te besparen in vergelijking met de traditionele landbouw, presenteert Aquaponics zich als een van de technologieën van de toekomst die de mens in staat zal stellen voedzaam voedsel te verbouwen zonder het gebruik van schadelijke stoffen die vaak worden gebruikt in de huidige voedselproductieketen. Aquaponics is een methode die ons in staat stelt 2 zeer belangrijke soorten voedsel te produceren – plantaardige eiwitten en dierlijke eiwitten – door een symbiotisch systeem te creëren tussen vissen en planten.

METABOLIC
Sinds 2016 heeft duurzaamheidsadviesgroep Metabolic, oprichtingspartner van de Ceuvel, gewerkt aan hun experimentele Aquaponics Greenhouse. Onze huidige Greenhouse Operator, Andrei Beca, heeft meer dan 4 jaar hands-on ervaring met het systeem. Hij zal een rondleiding geven door onze 85 vierkante meter Aquaponics systeem, het tonen van 6 verschillende planten groeiende methoden en een aquacultuur set-up. We zullen je leren hoe deze methode werkt, hoe je het moet bedienen en ook hoe je je eigen kleine tot middelgrote systeem kunt bouwen om gezonde producten en vis te produceren. Deze workshop zal je een solide basis geven en je voorzien van de juiste aanwijzingen en online bronnen om meer te weten te komen.

Wat zullen we behandelen?
– Aquapon basisprincipes en principes
– de symbiose tussen vissen en planten (de een kan niet leven zonder de ander)
– Uitleg van de verschillende methoden om planten te kweken (Raft systeem, Media bed, NFT, Dutch Buckets, Vertical Towers en Wicking bed)
– Aquacultuur – de andere helft van het aquaponics systeem
– Welke planten en welke vissen kan je kweken
– Kan aquaponics commercieel zijn? Zo ja … hoe? (spoiler alert: ja, het kan commercieel zijn)
– En vele andere nuttige informatie die u verder zal helpen in uw persoonlijk onderzoek

Let op: Deze tour is Engelstalig
Duur:
3- 4 uur (afhankelijk van de belangstelling)
Capaciteit: min. 5 personen – max. 20 personen
Prijs: 75 EUR per persoon
Data: 3.09.2022 @10:30 AM 10.09.2022 @10:30 AM
Schrijf je in door een email te sturen naar: andrei@metabolic.nl

10 September 2022

75

Greenhouse @ De Ceuvel

starts: 10:30

ends: 14:30