Lezing over straatpolitiek


Lezing over straatpolitiek met Femke Kaulingfreks

Amsterdams Netwerk Cultureel Antropologen (ANCA) organiseert een lezing rondom het thema ‘straatpolitiek’ door politiek filosofe en antropologe Femke Kaulingfreks.
 
Over de spreker
Femke Kaulingfreks (1981) deed voor haar proefschrift over ontregelende politiek uitgebreid veldonderzoek in sociaal achtergestelde wijken in Nederland en Frankrijk. Ze schreef artikelen voor onder meer De Correspondent en de Volkskrant en schreef in 2017 het boek Straatpolitiek.
 
Sinds maart 2018 is zij lector Jeugd en Samenleving bij Kenniscentrum De Gezonde Samenleving aan Hogeschool inHolland. Zij houdt zich in haar lectoraat bezig met complexe en actuele maatschappelijke vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden. In haar praktijkgerichte onderzoek staat empowerment van jongeren in een kwetsbare positie centraal. De focus ligt daarbij op jeugdempowerment in de wijk, veerkrachtig opgroeien en veranderend vakmanschap van jeugdprofessionals. Daarnaast wordt bekeken hoe informele en professionele hulpverlening elkaar kunnen versterken. Dit resulteert in onderzoeksrapportages én hands-on adviezen voor jeugdprofessionals en methodiekontwikkeling voor de jeugdsector en het onderwijs.
 
Toegang
Toegang is gratis voor AUV-kringleden, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk via:
 
Programma 
19.30 uur             Ontvangst met koffie en thee
19.40  uur            Introductie
19.50 uur             Lezing Femke Kaulingfreks 
20.50 uur             Vragen en afsluitende discussie 
21.15 uur             Afsluitende borrel

18 April 2019

Free

Workship

starts: 19:30

ends: 21:30