NATIONALE KLIMAATWEEK // GRATIS TOUR OP DE CEUVEL


NATIONALE KLIMAATWEEK // GRATIS TOUR OP DE CEUVEL

Van 30 oktober tot en met 5 november is de derde editie van de Nationale Klimaatweek met De Ceuvel als officiële klimaatsupporter. De hele week gratis programmering met het thema Klimaat.

Heb jij altijd al een tour willen volgen op de Ceuvel? Dan is dit je kans! Ceuvelaar Gideon neemt je mee over het terrein en verteld over ons ontstaan en de systemen die we inzetten om zo duurzaam mogelijk te zijn.TOURS OP DE CEUVEL
Bij de Ceuvel  organiseren we rondleidingen voor geïnteresseerden individuen, scholen, bedrijven en anderen. Of je nou een architect bent, technisch ingenieur, scholier of in het algemeen in duurzaamheid bent geïnteresseerd: er loopt iemand rond op de Ceuvel die ons verhaal kan vertellen op een manier die relevant is voor jouw achtergrond. De Ceuvel is een zelf-gebouwde broedplaats waar duurzaamheid en de circulaire economie centraal staat.

Het is een stedenbouwkundig experiment in stadsvernieuwing, een creatieve en culturele broedplaats, een circulair testlab, en een plek om te ontspannen en geïnspireerd te raken. Er is een smart-grid van zonnenpanelen waar onderling stroom uitgewisseld kan worden middels blockchain technologie,  een aquaponics groentekas, een biogasvergister (in aanbouw), 16 tot creatieve werkruimtes omgebouwde boten op het droge, en een gezellig café-restaurant dat steevast benoemd wordt tot ‘het meeste duurzame restaurant van Europa’.

De zwaar vervuilde grond waar alles op gebouwd is, wordt ondertussen schoon gemaakt middels een speciale mix aan zuiverende planten die de zware metalen en oliën van de oude scheepswerf opnemen.

PRIJZEN & INFO
Vrije inloop
Duur | 45 minuten
Prijs* | gratis

3 November 2023

Free

De Ceuvel

starts: 16:00

ends: 16:45