Greendoc // Once The Dust Settles // Postponed


Greendoc // Once The Dust Settles // Postponed

OVER GREENDOC
Greendoc is een terugkerend evenement waarbij we inspirerende, urgente en bijzondere documentaires vertonen op De Ceuvel. Wij geloven in de kracht van mooie films en persoonlijke verhalen om verandering in gang te zetten. Bij ieder evenement nodigen we daarom een regisseur/hoofdrolspeler/specialist etc. uit om een toelichting te geven en achteraf een Q+A.

OVER DE DOCUMENTAIRE-FILM
Drie iconische rampplekken: de ontplofte kerncentrale in Tsjernobyl, het door een aardbeving getroffen Italiaanse stadje Amatrice en het door een burgeroorlog verwoeste historische hart van Aleppo in Syrië. Tegen het decor van verdwenen en opkomend toerisme laat Once the dust settles zien hoe de bewoners hun rampzalige geschiedenis verwerken en hun leven weer opbouwen.

“Het is vooral de rust waarmee Appel zijn onderwerp benadert die indruk maakt. Want terwijl de camera dit soort plekken tijdens de rampspoed als een indringer bezoekt, is Appel juist respectvol. Hij wacht, kijkt rond, observeert rustig wat er uit de as van het verlorene weer ontstaat.” – De Filmkrant

OVER DE REGISSEUR
John Appel (Wognum, 1958) heeft in zijn films een voorkeur voor gewone mensen en eenzame helden, waarbij hij thema’s als melancholie, herinneringen en de dood behandelt. Bij deze filmvertoning zal hij aanwezig zijn voor een toelichting een een Q+A.

TICKETS
Dit Greendoc evenement is op donatie. Hiervoor moet je wel van tevoren een gratis kaartje kopen via de website. Wil je vooraf een kommetje soep met ons doen? Koop dan een kaartje van 5 euro voor GreenSoup.

PROGRAMMA
19.15 – Inloop + GreenSoup
20.00 – Start film

 

23 October 2020

Donatie

Metabolic Lab

starts: 19:15

ends: 22:00