PERFORMANCE // THE ODYSSEY


PERFORMANCE // THE ODYSSEYZEVEN VROUWEN. ZEVEN VERHALEN. EEN EPISCHE REIS.

De Trojaanse oorlog is eindelijk voorbij en krijgerkoning Odysseus is op weg naar huis. Maar nadat hij de god Poseidon boos heeft gemaakt, raakt hij verdwaald op zee. Tien jaar lang reist hij van eiland naar eiland en ontmoet hij een reeks vrouwen die zijn lot in hun handen hebben.

In deze unieke, geheel vrouwelijke, site-specifieke vertelvoorstelling reist u in het kielzog van Odysseus over de kronkelige loopbrug die door het terrein van de Ceuvel leidt. Bij elke bocht in het pad komt u een vertelster tegen die haar deel van Homerus’ klassieke verhaal vertelt. Van de tovenares Circe die mannen in varkens verandert, tot de moordlustige zeemonsters Scylla en Charybdis, tot Odysseus’ lankmoedige vrouw Penelope, ieder heeft haar eigen verhaal te vertellen.

Geschreven en gespeeld door een internationale cast met o.a. Cené Hale, Jennifer Holland, Jacqueline Korevaar, Eirini Nikolaikopoulou, Sinéad O’Brien, Marie Phillips en Milda Varnauskaitė.

Geproduceerd en geregisseerd door Marie Phillips. Lof voor Phillips’ nieuwste show, Lalaei: “Lalaei gaat over krachtige vrouwen, over vrouwen die zich niet de mond laten snoeren… In deze kleine, perfecte verhalenshow zoeken en vinden vrouwen uit heden en verleden hun kracht op een manier die natuurlijk en vanzelfsprekend is” – Evelyne Coussens, e-tcetera.be

Duur van de voorstelling ongeveer 1 uur. Engels gesproken. Dit is een openluchtvoorstelling.

DATA & TIJDEN
Vrijdag 15 juli              19:30-20:30
Zaterdag 16 juli          14:30-15:30
                                          19:30-20:30
Zondag 17 juli             19:30-20:30

KAARTEN
Bestel HIER uw kaarten.

Voor evenement updates check het Facebook event HIER!

17 July 2022

11.20

Het Ceuvelterrein

starts: 19:30

ends: 20:30