Rainbow Tai Chi Workshop


Rainbow Tai Chi Workshop

Op zaterdag 8 & zondag 9 september geeft Tim Elfring een Tai Chi en Chi Kung workshop.
Op zaterdag leer je 8 simpele, ontspannende en leuke bewegingen die je meer rust, energie, meer geluk, meer vitaliteit, balans en een betere gezondheid zullen brengen! De oefeningen zijn eenvoudig toe te passen in alledaagse situaties en kun je zien als tools die je kunt gebruiken op ieder moment om weer terug te komen bij meer balans en innerlijke rust.
Op zondag leer je jezelf compleet opladen door middel van de reeks Chi Kung oefeningen. Kom dichter in contact met de natuur en leer hoe je geluk kunt vinden zonder afhankelijk te zijn van externe factoren. Ook gaan we dieper in op de Tai Chi Fundamentals. 

**Om mee te doen aan de Chi Kung dag op zondag 9 september, dien je eerst een workshop Tai Chi gevolgd te hebben. 

Schrijf je in voor de workshops via:
timothy.elfring@gmail.com
+31615400775

Wat leer je tijdens de workshops?

Wanneer je last van stress hebt, niet goed raad weet met negativiteit, vaak moe bent, pijntjes hebt of jezelf wil laten groeien als persoon, kom dan naar deze workshop! Tai Chi & Chi Kung zullen je helpen om meer rust en geluk in je leven te brengen en zal je terugbrengen naar een connectie met de levenskracht (Chi) waardoor je meer energie en vitaliteit zal voelen. 

Voor wie?

De workshops zijn voor volwassenen van alle leeftijden. Het maakt niet uit hoe fit je bent, beginner of gevorderde, Rainbow Tai Chi Chi Kung is voor iedereen! Let wel op dat voor de Chi Kung workshop op zondag de 9e het nodig is dat je eerder een Rainbow Tai Chi workshop hebt gevolgd.


Over de docent

Na zijn Master bedrijfskunde studeerde Tim Elfring nog ruim vier jaar Rainbow Tai-Chi-Chi-Kung op de Rainbow Tai Chi School in Engeland.

“Toen ik voor het eerst aan een workshop had meegedaan van mijn leraar Master Choy, ging er een innerlijke wereld voor mij open. Ik kreeg bepaalde inzichten over mezelf, over de natuur, over echt geluk en over het leven die ik nooit eerder heb gehad. Heel simpel, maar toch heel diepgaand en impactvol. 

Omdat ik zo sterk de roeping voelde om deze oeroude Chinese wijsheid te delen met anderen en anderen helpen te helpen groeien en balans te vinden, ben ik naar Engeland verhuisd om er volledig in te duiken en alles over Rainbow Tai Chi Chi Kung te leren!”


Over Rainbow Tai Chi

In het Westen wordt Tai Chi vaak gezien als vechtsport, echter stamt Tai Chi van oude Chinese filosofie af. Al beoefend voor meer dan 8000 jaar, Tai Chi en Chi Kung zijn een bewegingskunst en onderdeel van Taoïsme, wat ook wel ‘de weg’ of ‘het pad’ betekent. De weg van de natuur gebaseerd op de natuurlijke principes van yin en yang die overal in aanwezig zijn. Hoe we kunnen leren van de natuur en in harmonie zijn met de natuur is waar het grotendeels om draait in Taoïsme, Tai Chi en Chi Kung.

Tai Chi wordt vaak omschreven als ‘meditatie in beweging”, maar volgens Harvard Medical School kun je het ook “medicatie in beweging” noemen. Steeds meer studies tonen aan dat Tai Chi en Chi Kung waardevol is in het behandelen en voorkomen van gezondheidsproblemen.

Rainbow Tai Chi werd opgericht door Tai Chi Master Peter Kean Chin Choy. Na het leren bij 7 Grand Masters en Masters in Azië, Europa en Amerika kreeg hij de titel ‘Master of Tai Chi’ gegeven door Grand Master Chen van Chen Village in China. Master Choy heeft meer dan 45 jaar ervaring en heeft inmiddels meer dan 40.000 studenten lesgegeven in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Hij heeft zijn ervaring en de lessen van zijn Grand Masters gecombineerd en zo Rainbow Tai Chi Chi Kung ontwikkeld waarbij hij de wijsheid en kunde van 7 verschillende ver ontwikkelde leraren samenvoegt in een holistisch educatie systeem. Hij is de auteur van twee toonaangevende boeken over Tai Chi en Chi Kung “15 ways to a happier you” en “37 steps to happiness”.

8 September 2018

€55,- per dag of €100 voor beide dagen

Metabolic Lab

starts: 10:00

ends: 16:00