Trashlesstival


Trashlesstival

Kom 7 juli spelen, genieten, leuke mensen ontmoeten en een verschil maken op het Trashlesstival op De Ceuvel in Amsterdam Noord!

De hele dag staat in het teken van het opruimen van zwerfafval in de Buiksloterham buurt: we gaan de straten rondom de Ceuvel en het Johan van Hasseltkanaal van afval ontdoen, er zijn inspirerende en educatieve workshops rondom afval te volgen, en we verwerken samen het verzamelde afval tot prachtige kunstwerken en postpakketjes om terug te sturen naar de producenten van het afval.

Ontmoet nieuwe vrienden of leer je buurtbewoners kennen op een trashdate, of ga op trashhunt gewapend met je trashuremap! Verzamel genoeg volle zakken en maak kans op mooie prijzen zoals een gratis drankje bij de bar van Café de Ceuvel of toffe Zero Waste artikelen. Terug op de Ceuvel gaan we aan de slag met ons afval. Onder muzikale begeleiding van de tunes van DJ Trash Princess gaan we samen met kunstenaars mooie nieuwe dingen maken van ons afval.

Buurtinitiatief WASTEDlab is aanwezig om een informatieve en informele Plastic-a-holics Anonymous meeting te houden en zwerfafval guru Peter Smith van Stichting KLEAN (Kleanworldwide) geeft een workshop waarin hij zijn filosofie over het dagelijks opruimen van zwerfafval en het maken van #zwerfies uitlegt. In de pauze kun je een spetterende voorstelling verwachten van de Schroothopera en ten slotte screenen we de documentaire “From Shore to Sea”, over hoe Merijn Tinga aka de Plastic Soup Surfer 1600 km de Rijn af supte terwijl hij de rivier schoonmaakt.

Programma:
15.00 – 18.00 uur: Trashdating en Trash-hunting, DJ Trash Princess en Kunst maken van afval
16:00 – 17:00 Workshop Peter Smith (Kleanworldwide)
17:00 – 18:00 Plastic-a-holics Anonymous meeting door WASTED
18:00 – 19:00 Unieke muziekvoorstelling van de Schroothopera!!
19:30 – 21:00 Greendoc: From Shore to Sea (documentaire over Merijn Tinga, the Plastic Soup Surfer)

7 July 2018

Free

De Ceuvel

starts: 15:00

ends: 21:00