Het Ware Noorden Licht Festival


Het Ware Noorden Licht Festival

Zaterdag 2 december is het zo ver, Het Ware Noorden organiseert dan zijn tweede editie van het licht festival. Tijdens het openingsevenement zullen verschillende verhalenvertellers, volkszangers, artiesten, kunstenaars en dansers uit Amsterdam Noord een brug bouwen in ons mooie stadsdeel en zullen we Amsterdam Noord doen stralen.

Waarom doen we dit? Het centrum heeft al jarenlang zijn eigen lichtfestival, wij vonden dat het tijd werd dat Amsterdam Noord, het grootste stadsdeel van Amsterdam, zijn eigen lichtfestival krijgt. In de tuindorpen heerst al jaren een traditie van licht rond de kerst periode dus waarom plakken wij er niet gewoon een evenement aan vast.

Het Ware Noorden
Kapot, oud, ongebruikt, afval? Wij zien alleen maar mogelijkheden!
Het Ware Noorden gaat over het samen maken en creëren van mooie dingen uit gerecycled materiaal. Eerlijk. Rauw. Vindingrijk. Het Ware Noorden verbindt De Ceuvel met Doeners en Makers uit Amsterdam Noord.

In de maand november zullen we met een designer en verschillende vakmensen uit Amsterdam Noord werken aan verschillende interactieve lichtinstallaties. De lichtinstallaties zijn te zien tijdens het Amsterdam Light Festival en zijn gemaakt volgens de filosofie van “HET WARE NOORDEN”, waarbij hergebruikte producten en materialen tot nieuwe objecten zijn getransformeerd. Het openingsevent vindt plaats op 2 december van 17.00 tot 22.00 uur en de installaties zijn te bezichtigen tot eind januari en een aantal zullen permanent op de Ceuvel blijven.

De opening van het licht festival vindt plaats op 2 december van 17.00 tot 22.00 uur en de installaties zijn te bezichtigen tot eind januari. Een aantal daarvan zullen permanent op de Ceuvel blijven.

PROGRAMMA 2 DECEMBER – 16:00 – 22:00
Tijdens het openingsevenement zal er een grote verscheidenheid aan programmering zijn in de boten op de Ceuvel. Natuurlijk zijn er lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar bij Cafe de Ceuvel. 

ART ROUTES
Een wandeling over de Ceuvel langs de verschillende kunstwerken met korte uitleg door de makers
Start rondleiding 17:00, 18:00 en om 19:00
Verzamelen op het plein, deelname gratis

GREENHOUSE DISCO & DRINKS
19:00-21:30
Boven in de groentekas drinken we een drankje met uitzicht over de Ceuvel en de lichtkunstwerken. Noorderling, muziekjournalist en thema dj Sjeng Stokkink draait de hele avond plaatjes met het thema Licht.

FILM & VERHALEN
19:00 – 21:00
In Metabolic Lab zetten we de projector aan en duiken we de geschiedenis van Amsterdam-Noord in. Enkele bewoners met een grote liefde en kennis van de geschiedenis van ons illustere stadsdeel rakelen hun favoriete oude filmfragmenten op en vertellen daar een bijzonder verhaal bij.
Vrije in- en uitloop.
Met: Bas Kok (schrijver oerknal aan ’t IJ) en Marcel van Wees (architect/ontwerper en beheerder van De Ceuvel)

KNUTSELBOOT
16:00 – 18:30
Voor alle grote en kleine kinderen organiseren we weer een workshop ‘maak je eigen lamp’. Neem zelf plastic flessen mee, wij verzorgen de rest van het materiaal (fittingen, stroomdraad, lampje, gereedschap). Tijdens deze workshop leren we je upcyclen in het klein en kan je jouw eigen lichtkunstwerkje maken om thuis op te hangen!

NABORREL
Behalve de borrel in de Greenhouse tot 21:00 zijn er natuurlijk ook drankjes en hapjes verkrijgbaar in Café de Ceuvel. Wij drinken er zelf zeker nog eentje na, dus wees vooral welkom!

Facebook: https://www.facebook.com/events/163880220861345/

2 December 2017

gratis

de Ceuvel

starts: 17.00

ends: 21.00