Wasted Workshop: Plastic


Wasted Workshop: Plastic

WASTED is een project van Cities Foundation, dat in samenwerking met de gemeente werkt aan het verhogen van het percentage afvalscheiding in Amsterdam-Noord. Cities Foundation heeft als doel om de lokale bevolking bewuster en actiever te maken op het gebied van duurzaamheid. WASTED inspireert mensen niet alleen op het gebied van materiaal-design, maar zorgt ook voor sociale vooruitgang in de samenleving.

WASTED heeft in samenwerking met 5 lokale designers 10 co-creatieve workshops opgezet, waarbij lokaal afval wordt herbruikt om een nieuw product te maken. De workshops vinden plaats op verschillende locaties verspreid over Noord, waarvan twee in Café de Ceuvel. Beide workshops worden geleid door de designers van Polimeer, die laten zien hoe gerecycled plastic gebruikt kan worden in nieuwe ontwerpen. Polimeer is een circulaire ontwerpstudio, gebaseerd in Amsterdam en focust op het vinden van innovatieve manieren om afvalstromen te transformeren. Meer informatie is te vinden op www.polimeer.com

Tijdens de workshops maken alle deelnemers een waardevol product van hun eigen plastic afval met hulp van de designers.
x Deelname is gratis voor WASTED buren, maximaal 15 deelnemers
x Neem mee: je eigen plastic tassen en zakjes! (LDPE)
x Aanmelden voor de workshop kan via: community@wastedlab.nl
www.wastedlab.nl

Nb. we gaan niet de sleutelhangers op de afbeelding hier boven maken, maar wel een ander handig object dat je in je dagelijks leven kan gebruiken!

6 December 2017

Gratis voor WASTED buren

Metabolic Lab

starts: 14:00

ends: 17:00