Wildpluk Expeditie – Herfstpluk special Noorder IJplas


Wildpluk Expeditie – Herfstpluk special Noorder IJplas

Wildplukken èn samen koken! Heb je altijd al willen weten welke planten, blaadjes en zaadjes je kunt eten? En hoe je dat dan klaarmaakt? Ga dan nu mee op pad en ontdek wat voor lekkers de herfst voor je in petto heeft.

Tijdens de expeditie zien we hoeveel eetbare planten je tegenkomt, leer je hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn en of het verantwoord is de plant te plukken. Natuurlijk zullen we een aantal planten oogsten en meenemen.

Terug bij de Ceuvel wordt deze verzamelde oogst gewassen, gesneden en gesorteerd. Daarna gaan we culinair aan de slag. Met z’n allen stellen we een niet alledaags menu samen, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. Ter afsluiting is er een smakelijke proeverij.

TICKETS: https://thenatureconnection.nl/inschrijven/

Over Anke Wijnja:
Anke verbindt mensen met zichzelf en met de natuur met haar bedrijf The Nature Connection. Ze houdt kantoor op de Ceuvel, waar ze onder meer de beheerder is van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpedities is ze natuurcoach en geeft ze mindfulness in de buitenlucht.

www.thenatureconnection.nl

Andere expedities in de serie:
12 november: Wildpluk special EHBO planten
17 december: Winter Wildpluk expeditie

 

Wildpluk Expeditie – Herfstpluk special Noorder IJplas
Zondag 15 oktober 9:30 – 13:00/13:30
Kosten: € 45,- 

15 October 2023

45

De Ceuvel

starts: 09:30

ends: 13:30