Wildpluk Expeditie in het Noorderpark – Thee & Limonade editie


Wildpluk Expeditie in het Noorderpark – Thee & Limonade editie

Er zijn in het wild heel veel planten, bloemen en bladeren waarmee je de lekkerste thee, jam en limonade kunt maken. Wil je leren welke? En hoe je dat doet? Deze middag gaan we niet alleen plukken, maar je leert ook hoe je blaadjes eenvoudig kan fermenteren, kan drogen en hoe je siroop van bloemen maakt.

Ontdek met Anke Wijnja van The Nature Connection wat je allemaal kunt vinden aan eet- èn deze keer ook drinkbaar – ‘onkruid’ in het Noorderpark, vlakbij De Ceuvel. Je leert welke planten geschikt zijn, hoe je ze kan herkennen en of het verantwoord is de plant te plukken. Tevens zullen we natuurlijk een aantal planten oogsten en meenemen.

Terug bij de Ceuvel gaan we de verzamelde oogst verwerken, tot limonade, gelei, verschillende soorten thee en wellicht wat ‘groene hapjes’, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. We sluiten de dag af met een smakelijke proeverij.

Anke Wijnja verbindt mensen met zichzelf en met de natuur met haar bedrijf The Nature Connection. Ze houdt kantoor op de Ceuvel, waar ze onder meer de beheerder is van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpedities organiseert ze de serie Ceuvelkids Natuurontdekkers op de Ceuvel. Daarnaast geeft ze training in meditatie en mindfulness, wat ze graag combineert met buiten zijn.

Een verslag van de vorige expeditie is te vinden in deze blog:
https://www.bestwelbewust.nl/wildplukken-eetbare-wilde-planten-amsterdam-noord-ceuvel/

Tickets:
Bestel online je tickets via: 
https://www.ticketkantoor.nl/shop/theelimonade

Meer info over Anke:
www.thenatureconnection.nl 

26 May 2019

30

De Ceuvel

starts: 13:30

ends: 17:00