Wildpluk Expeditie plus EHBO planten


Wildpluk Expeditie plus EHBO planten

Wildpluk Expeditie plus EHBO planten
Zondag 25 september 13:30 – 17:00/17:30
Kosten: € 42,- 

Wildplukken, samen koken èn meer leren over EHBO in de natuur.
Heb je altijd al willen weten welke planten, blaadjes en zaadjes je kunt eten? Wat je kan doen tegen hoofdpijn of een kleine snee als je in het bos bent? Ga dan nu mee op pad en ontdek wat voor de natuur voor je in petto heeft.

Tijdens de expeditie zien we hoeveel eetbare planten je tegenkomt, leer je hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn en wat geschikte eerste hulp planten zijn. Natuurlijk zullen we een aantal planten oogsten en meenemen, om op De Ceuvel mee te koken.

Terug bij de Ceuvel wordt deze verzamelde oogst gewassen, gesneden en gesorteerd. Daarna gaan we culinair aan de slag. Met z’n allen stellen we een niet alledaags menu samen, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft. Ter afsluiting is er een smakelijke proeverij.
Let op: doordat we tijdens het plukken ook aandacht besteden aan de EHBO met planten, is het koken in deze sessie eenvoudiger dan andere expedities

Anke Wijnja verbindt mensen met zichzelf en met de natuur met haar bedrijf The Nature Connection. Ze houdt kantoor op de Ceuvel, waar ze onder meer de beheerder is van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpedities is ze natuurcoach en geeft ze mindfulness in de buitenlucht.

Tickets:
Scoor je tickets HIER!!

Meer informatie:
www.thenatureconnection.nl

 

25 September 2022

42

De Ceuvel

starts: 13:30

ends: 17:30