Wildpluk Expeditie Voorjaar/Thee/limonades


Wildpluk Expeditie Voorjaar/Thee/limonades

Mei is vaak een prachtige maand om buiten te zijn. Vol met fris groen, en met allerlei bloemen in de natuur. Het is de tijd waarin ik de meeste thee en limonades maak, van verschillende planten. Daarnaast groeit er ook allerlei anders lekkers, wat ik je graag leer plukken. Dus heb je altijd al willen weten welke planten, blaadjes en bloemen je kunt eten of drinken? En hoe je dat dan klaarmaakt? Ga dan deze zondag met me mee.

Tijdens de expeditie zien we hoeveel eetbare planten je tegenkomt, leer je hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn en of het verantwoord is de plant te plukken. Natuurlijk zullen we een aantal planten oogsten en meenemen.

Terug bij de Ceuvel wordt deze verzamelde oogst gewassen, gesneden en gesorteerd. Daarna gaan we culinair aan de slag. Met z’n allen stellen we een niet alledaagse proeverij samen – met een theebuffet en kleine hapjes, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft.

Anke Wijnja verbindt mensen met zichzelf en met de natuur met haar bedrijf The Nature Connection. Ze houdt kantoor op de Ceuvel, waar ze onder meer de beheerder is van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpedities is ze natuurcoach en geeft ze mindfulness in de buitenlucht.

Meer informatie: www.thenatureconnection.nl

Andere data: 14 april, 23 juni en 14 juli

——————

 Link voor de ticketverkoop: https://thenatureconnection.nl/inschrijven/

Wildpluk Expeditie Voorjaar/Thee/limonades
Zondag 26 mei 9:30 – 13:00/13:30
Kosten: € 45,- 

26 May 2024

€45,-

De Ceuvel

starts: 09:30

ends: 13:30