Wildpluk expeditie – gecanceld


Wildpluk expeditie – gecanceld


WE GAAN WEER BEGINNEN

Maart is een geweldige tijd om te wildplukken: allerlei groen ontwaakt uit de winterslaap en komt knisper-fris de grond uit zetten !

Heb je altijd al willen weten welke planten, blaadjes en bloemen je kunt eten? En hoe je dat dan klaarmaakt? Ga dan mee op pad om te ontdekken wat voor lekkers je zo in de natuur vindt.

Tijdens deze expeditie zullen we veel eetbare planten tegenkomen, waarbij we kijken hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn, of het verantwoord is de plant te plukken en natuurlijk hoe je ze kan bereiden. Tevens zullen we een aantal planten oogsten en meenemen.

Terug bij de Ceuvel wordt de verzamelde oogst gewassen, gesneden en gesorteerd. Daarna gaan we culinair aan de slag!
Met z’n allen stellen we een niet alledaags menu samen, afhankelijk van wat het park ons op dat moment te bieden heeft.
Ter afsluiting is er een smakelijke proeverij.

OVER ANKE
Anke Wijnja verbindt mensen met zichzelf en met de natuur met haar bedrijf The Nature Connection. Ze houdt kantoor op de Ceuvel, waar ze onder meer de beheerder is van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpedities organiseert ze de serie Ceuvelkids Natuurontdekkers op de Ceuvel. Daarnaast geeft ze training in meditatie en mindfulness, wat ze graag combineert met buiten zijn.

Meer info over Anke:
www.thenatureconnection.nl


TICKETS


15 March 2020

€ 31,-

De Ceuvel

starts: 13:30

ends: 17:15